07.03.2020 | Karel Jedlička | Zápas

Vyšehrad oplatil Vítkovicím podzimní porážku, Slavoj zvítězil 4:1

Foto: slavojvysehrad.cz
Praha – Fotbalisté Vyšehradu vstoupili do jarní části FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY vítězně. Na domácí půdě zdolali zachraňující se Vítkovice 4:1 především díky prvnímu poločasu, kdy svému soupeři nastříleli hned tři góly a navíc neproměnili penaltu. Hosté ve druhém poločšase snížili, ale poslední slovo měli opět Pražané, kteří upravili na konečných 4:1.
10' Bašić
24' Bašić
36' Kokorović (pen)
76' Suchan
69' Kania
25' Šandera
51' Drobílek
44' Ožvolda
56' Cverna
88' Helebrand
Sestavy
Otáhal – Šandera, Nitrianský, Kodr, Jablonský – Kokorovič (85. Rothe), Černý – Drobílek (71. Laňka), Suchan (84. Alexandr), Pouček – Bašič.
Na lavičce: Dočekal, Drozda, Švejdík, Zinhasović
Trenér: Roman Veselý
Květon – Celba, Cverna, Holiš, Helebrand – Ožvolda, Motyčka (46. Chvěja) – Matoušek (65. Putyera), Buchvaldek, Kania – Macej (84. Martišiak).
Na lavičce: Košec, Bolf, Plesník
Trenér: Ondřej Smetana
Rozhodčí: Machálek – Dohnálek, Mikeska • Stadion: Stadion Evžena Rošického • Diváci: 120

Komentář

Jarní část fotbalové sezóny začala na deštivém Strahově zostra a ještě než uběhla 1. minuta, pískala se po Holišově ruce penalta pro domácí. Nitrianskému ji však brankář Květon vyrazil. Vyšehrad se nenechal rozhodit a v 10. minutě otevřel skóre po Poučkově přízemním centru zblízka Adnan Bašič. Bosenská posila z lucemburského Strassenu zužitkovala podobným způsobem další výborný centr vyšehradského kapitána ve 24. minutě – 2:0.

Ve 28. minutě kryl Květon rozštěpem Suchanovu křížnou střelu, zanedlouho ovšem musel čelit další penaltě, když Motyčka zezadu fauloval Kevina Kokoroviče. A sám faulovaný Chorvat, který na podzim zažil exotické angažmá na Gibraltaru, z pokutového kopu nezaváhal – 3:0.

Výkon Vítkovic do přestávky byl přihláškou do MSFL, hosté ani jednou nevystřelili a neměli ani náznak šance. Až v 62. minutě po rohu a zpětné hlavičce kapitána Cverny hlavičkoval do tyče střídající Chvěja. Zanedlouho se hosté za zlepšený výkon dočkali čestného úspěchu. Přihrávku aktivního Buchvaldka usměrnil patičkou zády k bráně za brankovou čáru Lukáš Kania.

Obdržený gól vyburcoval domácí „šemíky“. Ve dvou velkých šancích přestřelil Jan Suchan a právě záložník, působící na podzim v kádru soupeře, se napotřetí trefil v 77. minutě po zpětné přihrávce Poučka, jenž tak zaznamenal přihrávkový hattrick.

Otevřený závěr potěšil hrstku zmrzlých diváků, další gól už ovšem nepřidal po Celbově centru Alexandr, ani z dorážky Holiš. V poslední minutě zmařil Otáhal také Chvějův slalom.

Vyšehrad se vítězstvím 4:1 dostal na desetibodový odstup od první sestupové příčky, na které naopak zůstaly poražené Vítkovice.