08.03.2020 | Kryštof Severa | Zápas

Brno načalo jaro vítězně, tři body proti Sokolovu vystřelil Šural

Foto: fczbrno.cz
Brno – Fotbalisté brněnské Zbrojovky vstoupili do jarní části FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY hubeným vítězstvím 1:0 nad posledním Sokolovem. O výsledku utkání rozhodl už v 9. minutě Jakub Šural. Po remíze Hradce Králové si Moravané pojistili třetí příčku, na které mají nově náskok tří bodů.
9' Šural
bez branek
39' Dreksa
49' Fousek
90' Vaněk
7' Hasil
55' Krátký
76' Kovář
79' Machuča
Sestavy
Floder – Jakub Šural, Dreksa, Ad. Čermák, Eismann – Hladík (75. Bariš), Sedlák, Vaněk, Šumbera (40. Růsek) – Přichystal, A. Fousek (69. Pachlopník).
Na lavičce: Šustr, Kotula, Štěpanovský, Vintr
Trenér: Miloslav Machálek
Fryšták – Vondra, Hasil, Tkadlec, Krátký (69. Kovář) – Vávra (80. Červenka), Skopec, Kopřiva (69. Machuča), Ruml – Manzia, Ju.
Na lavičce: Dvořák I., Čihák, Šmehyl, Dvořák II.
Trenér: Bohuslav Pilný
Rozhodčí: Dorušák – Mojžíš, Bureš • Stadion: ADAX INVEST Arena • Diváci: 3165

Komentář

Duelu Zbrojovky se Sokolovem předcházela slavnost v podobě ocenění odcházejícího Lukáše Magery a jubilanta Petra Uličného, který oslavil 70 let. 

Hned v deváté minutě šlo Brno do vedení. Zakroucený centr do vápna si našel Jakub Šural a poslal jej do branky. O minutu později mohlo být srovnáno. Před Floderem se zjevil Manzia, kterého domácí brankář vychytal, následnou dorážku vykopl z brankové čáry Šural. 

Sokolov po inkasované brance ožil a Floder musel řešit několik těžkých situací. Nejblíže brance byli hosté při přetaženém centru zleva, kdy se do míče položil Manzia a trefil tyč. Na druhé straně měl gól na hlavě Fousek, jehož hlavičku konečky prstů vytáhl Fryšták. 

Ve druhé části byla Zbrojovka aktivnější, ale její hrozby likvidovala pozorná obrana hostí. První větší šanci druhých 45 minut přinesl výkop Fryštáka, který vyslal do brejku Jua, ten po kontaktu s Čermákem upadl, ale píšťalka sudího zůstala němá. 

Druhá větší šance poločasu přišla až sedm minut před koncem, kdy kopala Zbrojovka volný kop. K němu se postavil Ondřej Vaněk a nechybělo mnoho k tomu, aby míč zapadl do sítě.

Branka již nepadla, a tak bralo Brno na úvod jara tři body, díky kterým si v tabulce upevnilo třetí příčku. Sokolov zůstal poslední.