07.03.2020 | Matěj Vybíral | Zápas

Duel Prostějova a Ústí nad Labem přinesl dělbu bodů

Foto: fkusti.cz
Prostějov – Fotbalisté Prostějova a Ústí nad Labem si v úvodním jarním kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY rozdělili po bodu za remízu 1:1. Domácí tým poslal do vedení v průběhu prvního poločasu Šteigl, ale patnáct minut po zahájení toho druhého srovnal na konečných 1:1 Brak.
39' Šteigl
60' Brak
54' Bialek
80' Lutonský
58' Písačka
Sestavy
Bréda – Stříž, Machynek, Bialek, Pašek – Koudelka, Slaměna (87. Pernackyj), Polák, Lutonský – Stáňa (90. Zapletal), Šteigl (65. Rolinc).
Na lavičce: Mucha, Schuster, Dittmer
Trenér: Pavel Šustr
Tvrdoň – Bílek (90. Richter), Brak, Pimpara, Strada – Valenta, Drame (67. Bassey), Peterka, Prošek (36. Písačka), Miskovič – Matějka.
Na lavičce: Plachý, Chodora, Hudec, Škoda
Trenér: Aleš Křeček
Rozhodčí: Adámková – Horák, Matoušek • Stadion: Stadion Za Místním nádražím • Diváci: 539

Komentář

Oba celky se snažily odčinit dvě porážky ze závěru podzimní části a v úvodu zápasu se to lépe dařilo Prostějovu, který byl aktivnější. Po devíti minutách Jan Polák individuální akci zakončil centrem na hlavu Daniela Bialeka, jenž zakončil do boční sítě. Ústecký gólman Tvrdoň měl pořádně těžkou práci o chvíli později, dokázal však vytěsnit technický pokus Jana Koudelky z dálky.

Neprosadil se ani Šteigl, který se dostal k zakončení hlavičkou a Tvrdoň opět musel předvést dobrý zákrok. Zahrozili také Severočeši, rychlonohý Drame si vytvořil palebnou pozici, jeho střelu ovšem vystihl Bréda.

Aktivnější Hanáci se radovali z vedení ve 39. minutě. Domácí ubránili rohový kop a rozjeli smrtící protiakci. Koudelka na sebe natáhl obránce a neomylně vysunul Jana Šteigla, jenž si před Tvrdoněm zasekl míč a trefil prázdnou branku.

Ústí nad Labem ve druhé půli mířilo za vyrovnáním. Matějka vystihl rozehrávku domácích, přesprintoval Paška a propálil Brédu mezi nohy, míč se však nakonec dokutálel těsně vedle branky. Severočeši neuspěli ani po centru Strnada, jelikož Peterka hlavou prostějovského gólmana nepřekonal.

Hanáci zahrozili v 59. minutě, rána Koudelky z přímého kopu skončila těsně vedle levé Tvrdoňovy tyčky. O minutu později naopak hosté svou příležitost využili. Vojtěch Brak si naskočil na centr z rohového kopu, měl dostatečně prostoru k zakončení a nedal Brédovi žádnou šanci – 1:1.

Matějka mohl posunout Ústí nad Labem dokonce do vedení, střeleckým pokusem zakončil kolem Brédy, ale také mimo branku. Blíže k vítězství byl nakonec Prostějov, který si v závěru utkání vytvořil velký tlak. Ovšem Střížova dělovka z dálky těsně minula branku a Koudelkovu střelu k tyči zneškodnil Tvrdoň. Po remíze 1:1 tak oba celky berou po bodu.