26.05.2020 | Daniel Kinc | Zápas

Přesvědčivý výkon a dvě branky kapitána. Vlašim veze z Líšně tři body

Foto: fcsbvlasim.cz
Brno – Hned v prvním kole po koronavirové přestávce se zrodilo překvapení na hřišti Líšně. Ta proti Vlašimi předvedla hodně matný výkon, naopak hosté měli hru pod kontrolou, vytvářeli si šance a díky dvěma trefám kapitána Ladislava Jandy zvítězili na brněnské půdě 2:0. Pro Sellier & Bellot jde teprve o druhé letošní venkovní vítězství.
bez branek
45' Janda (pen)
62' Janda
45' Valachovič (asistent trenéra)
63' Vintr
88' Hlavica
88' Vítek
90' Breda
Sestavy
Vítek – Jeřábek, Hlavica, O. Ševčík, O. Vintr (63. Černín) – Málek (81. Minařík), Kučera, Demeter (63. Matocha), Rolinek – T. Machálek (63. Silný), Zikl (81. Vasiljev).
Na lavičce: Halouska, Šenk
Trenér: Robert Kafka
Řehák – Hašek, Vedral, Broukal, Frizoni (81. Mil. Kadlec) – P. Breda, Blecha, Záviška, Janda (72. V. Svoboda) – Diamé, Dias (86. Januška).
Na lavičce: Bačkovský, Průcha, Vrána, Fotr
Trenér: Daniel Šmejkal
Rozhodčí: Vojkovský – Mojžíš, Bureš • Stadion: Areál SK Líšeň • Hráno bez diváků

Komentář

Oba celky se do akce vrátily po téměř čtvrtroční pauze, na líšeňský stadion bylo vpuštěno i několik desítek věrných permanentkářů. Domácí byli favoritem duelu, avšak aktivněji začali hosté z Vlašimi. První šanci měl po centru z levé strany hlavičkující obránce Vedral, brankář Líšně Vítek ale jeho pokus vyškrábl nad břevno. Následně se poprvé připomněli také domácí, kteří se po závaru ve vápně dožadovali penalty, místo ní byl ale pískán jen útočný faul.

V 19. minutě měli hosté druhou dobrou šanci, když se k individuální akci prodral Dias, jenž obešel beka a ze středu hranice vápna vypálil rychle křížem, nicméně levou tyč branky Vítka, který zůstal zmrazen ve středu branky, těsně minul. Následné minuty patřily nepřesnostem na obou stranách a až v závěru půle se opět děly věci. Nejprve se musel vyznamenat brankář Řehák, který zastavil hlavičku Machálka a už v nastavení podrazil ve vápně Vintr hostujícího Závišku, z čehož rezultovala jasná penalta. K té se postavil kapitán Vlašimi Ladislav Janda a bezpečně ji střelou k tyči proměnil.

Domácí inkasovaný gól do šatny zjevně zdravě nabudil, a tak vstoupili do druhého poločasu aktivněji, ale obrana Vlašimi byla neprostupná. Líšeňští navíc své akce mnohdy překombinovali a právě v důsledku toho z rychlého brejku podruhé inkasovali. Jeřábek chyboval na polovině hřiště, k míči se dostal Ladislav Janda a v samostatném úniku předvedl krásný lob přes brankáře Vítka – 0:2. Domácí poté předvedli trojité střídání, to však moc nepomohlo.

Naopak pojistku pro hosty mohl přidat Záviška, který na pravé straně vymotal obránce a vypálil prudce z hranice vápna na zadní tyč, kde ale Vítek velmi dobře zasáhl. Dvě minuty nato pálil nebezpečně po otočce také Dias, ale Vítek stále držel naděje svého týmu na bodový zisk. Třetí skvělý zákrok v řadě si domácí gólman připsal v 72. minutě, kdy Dias prodloužil centr na zadní tyč, ovšem Záviška ve skluzu mířil opět do brankáře Líšně.

Krátce poté svitla pro domácí šance na snížení, když Rolinek sklepl míč hlavou pod sebe na nabíhajícího Matochu, ten ale v jasné ložence vůbec netrefil branku. Stejný hráč měl při závěrečném tlaku Líšně tři minuty před koncem ještě jednu šanci, tentokrát zařízení trefil, ale Řehák se nenechal překonat. Další šance už nepřišly, a tak si Vlašim po přesvědčivém výkonu odvezla z Líšně cenné tři body.