26.05.2020 | Matěj Vybíral | Zápas

Třinec zásluhou Akulinina porazil doma Chrudim

Foto: Lukáš Zetek (mfkv.cz)
Třinec – Fotbalisté Třince v prvním kole po restartu FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY porazili Chrudim 1:0. O výsledku utkání rozhodla gólová trefa Akulinina už z jedenácté minuty utkání. Ve druhém poločase přes snahu hostů branka nepadla, a Třinec se tak radoval z výhry, která upevnila jeho pozici ve středu tabulky.
11' Akulinin
bez branek
45' Steinhübel
67' Nikodem
69' Řezníček
83' Mrázek
Sestavy
Chmiel – Omasta, Kušnír, Bedecs, Janoščín – Hlúpik, Steinhübel (70. R. Vaněk I.), J. Valenta (63. Weber), Machalík (86. Samiec), Puchel – Akulinin (86. Wojnar).
Na lavičce: Adamuška, Burgo, Gáč
Trenér: Svatopluk Habanec
Mrázek – Hlavsa (46. Řezníček), Krčál, Drahoš, Trávníček (84. Zíma) – Janoušek (82. J. Havlena), Kesner – Mužík, Sixta, T. Dostálek (62. Sulík) – Ujec (62. Nikodem).
Na lavičce: Fofana, Krištof
Trenér: Jaroslav Veselý
Rozhodčí: Cihlář - Vlasjuk, Klupák • Stadion: Stadion Rudolfa Labaje • Hráno bez diváků

Komentář

První zakončení zápasu měli na svědomí hosté. Na Trávníčkův rohový kop si naskočil Krčál, ale hlavou netrefil branku. Domácí svou první příležitost naopak využili. V 11. minutě z přímého kopu nacentroval míč Valenta, Leonid Akulinin si našel prostor k hlavičce a svým třetím gólem v sezóně překonal Mrázka.  

Třinec si další příležitost vypracoval z brejku. Machalík utekl po pravé straně a připravoval si střelu kolem vyběhnutého Mrázka, na poslední chvíli mu šanci zmařil vracející se Drahoš. Do konce poločasu už se nic zajímavého nestalo.

Největší šanci na srovnání měl ve druhé půli Sixta. Jeho přímý kop letěl k pravé tyči třinecké branky a Chmiel se natahoval na poslední chvíli. Více příležitostí měli poté Slezané. Akulinin ale z dobré pozice nevypálil a o chvíli později nedokázal v pádu usměrnit do branky centr z levé strany. Z přímého kopu těsně za hranicí šestnáctky neuspěl ranou k tyči ani Puchel, Mrázek vytáhl skvělý zákrok.

Zápas definitivně rozhodla situace z 83. minuty. Hlúpík se po pasu Webera pokusil obejít brankáře Mrázka, upadl a chrudimský gólman uviděl od rozhodčího červenou kartu. Na hřiště tak musel náhradní brankář Zíma a hosté dohrávali v deseti. V nastavení si Východočeši vypracovali rohový kop, ale po něm přišla pouze příležitost Třince. Puchel v úniku ještě přihrával a druhou domácí gólovou radost zmařil rychlý Drahoš, který se poctivě vrátil. 

Třinec však uhájil těsný náskok 1:0 a oplatil soupeři stejným výsledkem porážku ze 4. kola.