29.05.2020 | Matěj Vybíral | Zápas

Velké překvapení v předehrávce! Varnsdorf veze tři body z Jihlavy

Foto: fcvysocina.cz
Jihlava – Vysočina ve vrátila do restartované FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY rozpačitě. Po prohře na Dukle nezvládla ani domácí předehrávku 19. kola se čtrnáctým Varnsdorfem. Jihlava sice vedla po trefě nejlepšího střelce soutěže Klobásy, ale v 74. minutě fauloval ve vápně Pojezný, navíc byl vyloučen a z penalty srovnal Kouřil. O pět minut později dokonal velký obrat Severočechů Novák. Varnsdorf dokázal Vysočinu porazit i podruhé v sezóně 2:1 a v tabulce poskočil před Vlašim. Naopak Jihlava se v případě výher Hradce a Dukly může propadnout až na pátou pozici.
67' Klobása
75' Kouřil (pen)
80' Novák
30' Javůrek
74' Pojezný
90' Fortelný
57' Bláha
71' Novák
90' Lehoczki
Sestavy
Vejmola – Javůrek, Diouf, Tlustý (15. Pojezný), F. Novotný (84. Vaculík) – Fortelný, Lacko – Smejkal (46. Arroyo), Zoubele, Jakub Rezek (57. T. Svoboda) – Klobása (84. Koubek).
Na lavičce: Veselý, Shudeiwa
Trenér: Radim Kučera
Samoel – Daniel Novák, Kouřil, Lehoczki, Barac – M. Kubista, Bláha – D. Breda (68. L. Novák), Kocourek (89. Heppner), Rudnytskyy – Ondráček (84. Šimon).
Na lavičce: Vaňák, Micovčák, Zezula, Schön
Trenér: David Oulehla
Rozhodčí: Dorušák - Horák, Kříž • Stadion: Stadion v Jiráskově ulici • Hráno bez diváků

Komentář

První poločas příliš fotbalové krásy nenabídl. Ani jeden z brankářů nemusel předvádět těžké zákroky. Když z dobré pozice pálil Jan Fortelný, trefil jen obránce Kouřila. Jinak ale byli o něco aktivnější hosté, zejména pak kapitán Pavel Rudnytskyy, který ohrozil Vejmolovu branku střelou zpoza šestnáctky, ale pokus mu nesedl podle představ. Ve 28. minutě střílel Rudnytskyy znovu, tentokrát do boční sítě. O chvíli později stejný hráč centroval a Kocourek zakončoval hlavou, Vejmola si ale bez problémů poradil. Do kabin se tak šlo za bezbrankového stavu.

Do druhé půle vstoupila Vysočina aktivněji. Velkou šanci měl unikající Klobása, který obstřelil brankáře Samoela, ale míč nenasměroval mezi tři tyče. V 67. minutě už se Stanislav Klobása trefil. Lacko mu ze strany nahrál pod sebe a nejlepší střelec FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY vsítil jubilejní desátou trefu v sezóně.

Jenže o chvíli později bylo všechno jinak. V 74. minutě Karel Pojezný nedovoleně zastavil šanci Varnsdorfu v pokutovém území, rozhodčí odpískal penaltu a navíc domácího obránce vyloučil. Nařízený pokutový kop proměnil Martin Kouřil. Vejmola sice vystihl stranu, ale na prudkou ránu nedosáhl.

Varnsdorf dokázal zužitkovat rychle i přesilovou hru. Daniel Novák zůstal nehlídaný v šestnáctce a nabídnutým prostorem nepohrdl, dokázal překonat jihlavského gólmana. Domácí se pokoušeli srovnat v poslední desetiminutovce hlavně přes standardní situace, ale Severočeši těsný náskok uhlídali a domů vezou velmi cenné tři body. Naopak Jihlava prohrála po restartu soutěže i podruhé.