31.05.2020 | David Klier | Zápas

Lídr z Pardubic rozmetal Ústí nad Labem, Hlavatý vstřelil hattrick

Foto: fkpardubice.cz
Pardubice – Fotbalisté Pardubic v 19. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY porazili s přehledem ústeckou Armu. Domácí se ujali vedení ve 14. minutě zásluhou Solila. O deset minut později přidal další branku Pfeifer. Naděje hostů uhasil ještě do poločasu dvěma góly Hlavatý, který po pauze zkompletoval hattrick a lídr tabulky zvítězil 5:0.
14' Solil
24' Pfeifer
35' Hlavatý
39' Hlavatý
46' Hlavatý
bez branek
bez karet
bez karet
Sestavy
Boháč – Prosek, Toml, Šejvl, T. Čelůstka (73. Surzyn) – Jeřábek – Zifčák (67. Paixao da Silva), Solil, Hlavatý (67. Tischler), Pfeifer (73. Lee) – P. Černý (57. Šplíchal).
Na lavičce: Hrnčíř, Čihák
Trenér: Jaroslav Novotný
Tvrdoň (52. J. Plachý) – M. Bílek, Pimpara, Písačka (36. Miskovič), Prošek – M. Valenta, J. Peterka, Hudec – Drame (46. Bassey), L. Matějka (57. Chodora), D. Richter (46. Čičovský).
Na lavičce: Kolařík, Kunc
Trenér: Aleš Křeček
Rozhodčí: Julínek – Novák, Váňa • Stadion: Stadion Pod Vinicí • Hráno bez diváků

Komentář

Na branku se na stadionu Pod Vinicí nemuselo čekat ani čtvrt hodiny. První gól Pardubic by se ovšem dal připsat spíše náhodě. Tomáš Solil totiž napřáhl ke střele z hranice pokutového území a po významné teči bránícího hráče balón skončil za zády gólmana.

Poté domácí zařadili vyšší rychlostní stupeň. Na vysoké napadání červeno-bílých Ústí nad Labem nenašlo odpověď a o deset minut později znovu inkasovalo, když přesný centr Zifčáka uklidil do branky Lukáš Pfeifer. 

Ještě do přestávky přidal dva góly ve formě hrající Michal Hlavatý. Nejprve zkušeně přeloboval brankáře, když Marián Tvrdoň vyběhl z brankové čáry a o tři minuty později se domácí středopolař prosadil znovu. Tentokrát Tvrdoň špatně odkopl balón, který se dostal právě k Michalu Hlavatému, a ten z prvního dotyku trefil prázdnou branku Ústí, čímž navýšil skóre zápasu na 4:0.  

Hned ze začátku druhého poločasu zápasu musel Marián Tvrdoň lovit míč ze své branky popáté. Ani ne minutu po výkopu se totiž k dalšímu zakončení dostal Michal Hlavatý, jenž dovršil svůj hattrick. 

Ve zbytku utkání už se toho moc neudálo, domácí Pardubice šetřily své síly na středeční zápas v Sokolově. Ústí se sice snažilo alespoň zkorigovat výsledek zápasu, to se mu ale nepovedlo. Za zmínku stojí alespoň hlavička Proška, ale ani ta brankáře Boháče příliš neohrozila.