06.06.2020 | Libor Kokoška | Zápas

Žižkov zdolal penaltou v závěru Líšeň a přiblížil se barážovým příčkám

Foto: Milan Richtr (fkvz.cz)
Praha – Fotbalisté Žižkova splnili v utkání 21. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY roli favorita, proti nováčkovi z Líšně se ale na tři body nadřeli. Viktorku poslal deset minut před přestávkou do vedení Nabijev, hosté ale v 70. minutě srovnali zásluhou Silného a zdálo se, že střetnutí spěje k dělbě bodů. Remízu nakonec odmítl Súkenník, který v samotném závěru potrestal faul v pokutovém území proměněným pokutovým kopem. Žižkov se po výhře v poměru 2:1 posunul v tabulce na čtvrtou pozici, kde je pouze o skóre za třetí Duklou. Ta má však svůj zápas ve Vlašimi ještě před sebou.
35' Nabijev
87' Súkenník (pen)
69' Silný
bez karet
47' Vasiljev
67' Černín
Sestavy
Švenger – Řezáč, Březina, Žežulka, Tusjak – Súkenník, Nešický – Nabijev (81. Egidio) – Jaroslav Diviš (90. Martan), Batioja (90. Bezdička), Vůch (69. Urbanec).
Na lavičce: Hrubeš, Dudl, Antl
Trenér: Daniel Veselý
Halouska – Jeřábek, O. Ševčík, Černín, Rolinek (59. O. Vintr) – Minařík (59. Silný) – Vasiljev, Hlavica, Málek (78. Demeter), T. Machálek (59. Matocha) – Zikl (83. Kučera).
Na lavičce: Vítek, Šenk
Trenér: Robert Kafka
Rozhodčí: Julínek – Melichar, Batík • Stadion: Seifertova ulice • Hráno bez diváků

Komentář

Do sestavy Jihomoravanů se vrátil po dvouzápasové pauze Jan Hlavica, už od úvodního hvizdu ale udávali tempo hry domácí fotbalisté. Dlouho se jim však nepodařilo překonat brněnskou defenzívu. V 15. minutě se Igor Súkenník po přihrávce z levé strany hřiště uvolnil od svého obránce, jeho přízemní zakončení k levé tyči ale dokázal do rukavic schovat hostující gólman Pavel Halouska.  

O dvacet minut později brněnský brankář tolik štěstí neměl, dvacetiletý Ázerbájdžánec Farid Nabijev si šikovně naběhl za obranu a přízemním zakončením k pravé tyči poslala Pražany do jednobrankového vedení.

Zbývající dvě branky byly k vidění až po poločase. Vyrovnání se hostující hráči dočkali v 70. minutě, když se po centru z pravé strany dostal do zakončení z bezprostřední blízkosti pražské branky Jan Silný, který svou střelou do protipohybu brankáře nedal Milanu Švengerovi sebemenší šanci. Aktivita domácích po obdržené brance opadla. Vypadalo to tak, že sobotní zápas nebude mít žádného vítěze.

Až v 87. minutě jeden z brněnských obránců ve vlastním vápně nešikovně podkopl zakončujícího útočníka v červeno-bílém dresu. K zahrání penalty se postavil Igor Súkenník, který sebejistě uklidil balón do pravé šibenice branky a rozhodl tak o výsledku zápasu mezi Žižkovem a Líšní.

Žižkovská Viktoria se díky sobotní výhře posunula na čtvrté místo. Na třetí pozici je za Duklou pouze o skóre, tým z Julisky má ale své utkání 21. kola ještě před sebou. Líšeň je v tabulce FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY devátá.