07.06.2020 | David Klier | Zápas

Bez překvapení. Vítkovice jedou od lídra s prázdnou

Foto: Radek Klier (fkpardubice.cz)
Pardubice - Rozjeté Pardubice si ve 21. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY poradily s posledními Vítkovicemi. K výhře jim pomohla proměněná penalta v prvním poločase i dvě žluté karty během dvou minut v podání hostujícího Dziuby. Ostravský celek na východě Čech i v deseti až do samotného závěru věřil v bodový zisk, nakonec si ale domů odvezl porážku 1:2.
37' Paixao da Silva (pen)
57' Toml
61' Macej
bez karet
45' Holiš
68' Dziuba
69' Dziuba
90' Martišiak
Sestavy
Boháč – Prosek, Šejvl, Toml, Čelůstka – Jeřábek – Pfeifer (78. Lee), Hlavatý (83. Čihák), Tischler, Paixao da Silva (83. Surzyn) – Černý (71. Šplíchal).
Na lavičce: Hrnčíř, Lopes Cruz, Selnar
Trenér: Jaroslav Novotný
Netolička – Bolf, Plesník, Holiš, Russmann – Putyera (52. Macej), Chvěja (67. Martiník), Motyčka (52. Ožvolda), Dziuba, Matoušek (46. Kania) – Martišiak.
Na lavičce: Buček, Celba, Cverna
Trenér: Jaroslav Netolička
Rozhodčí: Hocek - Poživil, Ratajová • Stadion: Stadion Pod Vinicí • Hráno bez diváků

Komentář

Pardubice hned ze začátku prokazovaly svou kvalitu. V deváté minutě si navrátilec do základní sestavy Ewerton vytvořil dobrou střeleckou pozici a z dálky orazítkoval břevno branky Vítkovic.

Po půlhodině hry byl znovu v akci šikovný brazilský křídelník. Tentokrát si naběhl na přesný centr Tischlera, hlavičkou ovšem zamířil kousek vedle levé tyče. O čtyři minuty poté se už však mohl radovat. Po faulu na Jana Proska si totiž postavil míč na penaltu a brankáři Netoličkovi nedal žádnou šanci.

Po chvíli druhé poloviny zápasu už Pardubice vedly o dvě branky. Martin Toml zakončil přesně a vypadalo to, že domácí si v klidu dokráčí za vítězstvím. Nakonec to ale bylo složitější, než by se mohlo zdát, neboť hned o chvilku poté Vítkovice zahrály protiútok skvěle a na zadní tyči snížil na 1:2 Martin Macej.

20 minut před koncem si hosté cestu za obratem výrazně zkomplikovali, když Denis Dziuba dvakrát během dvou minut viděl žlutou kartu a musel tak předběžně odejít ze hřiště. Chvíli poté byl znovu v akci Ewerton, který tentokrát přihrával na Hlavatého. Zakončení středního záložníka domácích ale zablokovala obrana.

Ve zbytku utkání už se nic neudálo, Pardubice tak popáté v řadě zvítězily a dále tak kráčí za vytouženým postupem. Vítkovicím se naopak vzdálilo udržení v soutěži, protože Dukla překvapivě prohrála ve Vlašimi, která zvětšila svůj odstup na Vítkovice už na 11 bodů.