07.06.2020 | Richard Wágner | Zápas

Tápání Vyšehradu trvá, na jeho hřišti loupila také Chrudim

Foto: Karel Dvořák
Praha - Jeden bod a jediná vstřelená branka. Fotbalisté Vyšehradu po koronavirové přestávce ve FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE tápou, další porážku jim uštědřila Chrudim. Východočeši na výhru založili již v prvním poločasu, náskok po trefách Petra Rybičky a Ladislava Mužíka udrželi až do závěrečného hvizdu. Chrudimští jsou po vítězství 3:1 rázem osmí, pražskému celku patří až dvanáctá příčka.
69' Čvančara
23' Rybička
42' Mužík
66' Mužík
43' Černý
64' Otáhal
81' Čvančara
86' Drobílek
87' Sulík
90' Vašulín
Sestavy
Otáhal – Jablonský, Kodr, Nitrianský, Šandera – Kokorović (64. Laňka) – Pouček (40. Čvančara), Suchan (76. Alexandr), Černý (76. Daniel Kozel), Drobílek – Bašić.
Na lavičce: Dočekal, Mareš, Rothe
Trenér: Roman Veselý
Zíma – Trávníček, Fofana, Vencl, Řezníček – Krištof – Nikodem (80. Krčál), Havlena (56. Vašulín), Sixta (73. T. Dostálek), Mužík (73. Sulík) – Rybička (56. Ujec).
Na lavičce: Mrázek, Drahoš
Trenér: Jaroslav Veselý
Rozhodčí: Musil - Koval, Vitner • Stadion: Stadion Evžena Rošického • Hráno bez diváků

Komentář

Vyšehrad měl lepší vstup do zápasu a již v deváté minutě musel dvakrát předvést své umění gólman Zíma. Hosté však svou houževnatostí v defenzivě ustáli ataky domácích a naopak ukázali, že je zdobí precizní a rychlé kontry. Z toho prvního Havlena ještě trefil břevno, následně ale po Otáhalově skvělém zákroku následoval roh. Parádní centr skončil na hlavě Petra Rybičky, který usměrnil balon přesně k tyči.

Krátce před koncem první půle se domácí kouč rozhodl, že zvýší útočnou sílu a poslal na hřiště osmigólového střelce Čvančaru. Místo vyrovnání ale přišel druhý gól Chrudimi. Skrze obranný blok se prosmýkl Ladislav Mužík, který utěšenou dělovkou k tyči zpražil celý strahovský stadion. Těsně před pauzou ještě mohl vyrovnat nový muž na hřišti Čvančara, avšak ten ztroskotal na skvělém Zímovi.

Ten byl základem chrudimského úspěchu i ve druhé půli, kdy nejprve fantasticky zneškodnil Bašičovu hlavičku. Následně zahrála Chrudim skvěle standardku, Řezníčkovu ránu z vápna parádně zneškodnil Otáhal, avšak Mužík se z dorážky nemýlil.

Jen o čtyři minuty později se poprvé radovali také šemíci. Bašič z otočky ještě na Zímu nevyzrál. Na správném místě však stál kanonýr Tomáš Čvančara, který zapsal svůj devátý gól v sezóně tak, že přeloboval ležícího gólmana. Poslední slovo měl ale přeci jen Zíma, který šest minut před koncem znemožnil Laňkovi kontaktní gól. Precizně fungující defenziva Východočechů pak již žádné zaváhání nepřipustila.