10.06.2020 | Richard Wagner | Zápas

Pardubice znovu za tři body! Katem Dukly se stal Hlavatý

Foto: Radek Klier
Praha - Vedoucí tým FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY z Pardubic je zase o krok blíže k postupu do nejvyšší soutěže! V duelu na hřišti Dukly Praha mu k vítězství stačila jediná branka, kterou vsítil až v 77. minutě záložník Michal Hlavatý. Východočeši mají v současné době na kontě devítibodový náskok před brněnskou Zbrojovkou, ta má však o jeden zápas odehráno méně.
bez branek
77' Hlavatý
34' Chlumecký
79' Piroch
39' Jeřábek
90' Lopes Cruz
Sestavy
F. Rada – Dancák, Piroch, Chlumecký – Doumbia (61. Kott), Kozma, Souček (82. Hadaščok), Daniel Tetour, Preisler (61. Hašek) – Fábry (82. Ayong), Holík.
Na lavičce: Hruška, Jakab, Kozel
Trenér: Roman Skuhravý
Boháč – Prosek, Toml, Šejvl, Čelůstka – Jeřábek – Zifčák, Tischler (46. Cadu), Hlavatý (82. Čihák), Paixao da Silva (87. Lee) – Černý (46. Pfeifer).
Na lavičce: Šmíd, Surzyn, Selnar
Trenér: Jaroslav Novotný
Rozhodčí: Orel - Blažej, Hock • Stadion: Stadion Juliska • Hráno bez diváků

Komentář

V prvním poločase se mohlo zdát, že se střetnutí překlopí na stranu mužstva domácích, poněvadž ti měli vícero ze hry a hostující dužinu držely nad vodou především bravurní zákroky výtečně chytajícího brankáře Boháče. Domácí obecenstvo se sice radovalo ve 28. minutě z vedoucího zásahu, leč ten nebyl rozhodčími uznán pro postavení zakončujícího Fábryho z pozice „ofsajd”.

Do druhé půle mělo lepší nástup mužstvo z východních Čech, avšak aktivitu nezúročilo. Aktivity se chopila Dukla, ale ta narážela na precizně vystavěný obranný blok. Vše nakonec rozťala 77. minuta, ve které si kousek před vápnem navedl míč Michal Hlavatý a bryskním obloučkem kolem zírajícího gólmana Rady rozjásal hrstku hostujících příznivců.

V samotném závěru se snažili domácí fotbalisté o srovnání nepříznivého stavu, čehož se jim nakonec povedlo i dosáhnout, leč proti byl hvizd hlavního rozhodčího, jenž zkazil i druhou radost domácích. Zápas tak nakonec skončil tříbodovým úspěchem hostů, kteří tak nadále kralují druhé národní. Dlužno poznamenati, že duel provázela solidní atmosféra, která byla umocněna i několikahlavým kotlem hostů.