09.06.2020 | Tomáš Secký | Zápas

Prostějov potvrdil formu i ve Varnsdorfu, k výhře mu pomohly dvě penalty

Foto: Tomáš Secký (fkvarnsdorf.cz)
Varnsdorf – Fotbalisté Varnsdorfu na sobotní výhru v derby s Ústím nenavázali. V úterním střetnutí 22. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY doma podlehli 1:3 Prostějovu, který z posledních čtyř kol vytěžil deset bodů. Hostům ke druhé venkovní výhře v sezoně dopomohly hned dva proměněné pokutové kopy. Branky Hanáků vsítili Zapletal, Koudelka a Rolinc, čestný úspěch celku ze severu Čech zaznamenal Kocourek.
42' Kocourek
16' Zapletal
20' Koudelka (pen)
77' Rolinc (pen)
85' Kocourek
59' Machynek
60' Sus
61' Rolinc
74' Zapletal
Sestavy
Samoel – Barac, Lehoczki, Kouřil, Daniel Novák – Bláha (83. Zezula), M. Kubista (61. Schön) – Rudnytskyy (83. Šimon), Kocourek, Ondráček (61. D. Breda) – Micovčák.
Na lavičce: Vaňák, Novák, Kubr
Trenér: David Oulehla
Mucha – Machynek, Bialek, Schuster, Lutonský – Pašek (55. Stáňa), Pernackyj (89. Šteigl), Sus (73. Slaměna), Zapletal (89. Dittmer) – Koudelka, Rolinc.
Na lavičce: Bréda
Trenér: Pavel Šustr
Rozhodčí: Pechanec – Myška, Lakomý • Stadion: Městský stadion v Kotlině • Hráno bez diváků

Komentář

Na první větší šanci se čekalo do jedenácté minuty, když si na centr Adama Ondráčka naběhl domácí kapitán, ten ale střelou z první mířil jen těsně vedle prostějovské svatyně. Hosté to zkoušeli především přes dlouhé pasy za obranu. Jeden takový jim vyšel v 16. minutě, když si míč zpracoval a ve vápně navedl Michal Zapletal, jenž přesnou střelou „šajtlí“ zamířil přesně.

Uběhly pouhé tři minuty a varnsdorfská defenziva čelila dalšímu pasu za obranu. Ondřej Bláha si však v souboji v pokutovém území počínal nedovoleně a hlavní sudí tak odpískal pokutový kop. Domácí gólman Samoel sice vystihl směr střely, na tvrdou střelu Jana Koudelky ale nedosáhl.

Varnsdorf i tak nesložil zbraně a ve zbytku poločasu měl častěji míč na kopačkách. Veškeré centry a střelecké pokusy ale létaly vedle, nebo je zlikvidoval připravený Filip Mucha. Snížit se domácím povedlo až tři minuty před koncem první půle, když se po centru na zadní tyč dostal k míči Ondřej Kocourek, který propálil vše, co mu stálo v cestě.

I druhou půli začali lépe fotbalisté z Varnsdorfu. V 54. minutě zahodil stoprocentní šanci Adam Ondráček, když zakončil těsně mimo tři tyče. Na hřišti se od té doby dost přiostřilo, což vyústilo ve tři žluté karty v rozmezí dvou minut pro prostějovské hráče. 

Pomyslným hřebíčkem do varnsdorfské rakve byl ojedinělý útok hostů v 77. minutě, který skončil druhou nařízenou penaltou v utkání. Tu bezpečně proměnil Jakub Rolinc a čtvrt hodiny před koncem uklidnil své spoluhráče.

Prostějov tak veze ze severu Čech tři body a v tabulce poskočil na osmé místo. Varnsdorf zůstává čtrnáctý s jednadvaceti body. Náskok na patnáctý Sokolov se po dnešku zmenšil na rozdíl sedmi bodů.