10.06.2020 | Adam Dořák | Zápas

Pro první tři body po pauze musel Vyšehrad až do Třince

Foto: slavojvysehrad.cz
Třinec - Souboj Vyšehradu s Třincem byl zároveň duelem týmů, kterým se po koronavirové pauze příliš nedaří. Pro vůbec první vítězství po pauze musel Vyšehrad až na východ republiky. Za třemi body hosté vykročili gólem Čvančary již z desáté minuty utkání, na obou stranách byl následně viděn proměněný pokutový kop, který nakonec přinesl výhru Vyšehradu v poměru 2:1!
31' Valenta (pen)
10' Čvančara
76' Nitrianský (pen)
13' Akulinin
76' Janoščín
90' Cienciala
25' Kokorović
30' Kodr
81' Černý
90' Otáhal
90' Laňka
Sestavy
Chmiel – Kušnír, Bedecs (20. Omasta), Gáč, Janoščín – Machalík (60. Weber), Valenta – Hlúpik, Steinhübel (81. Wojnar), Cienciala – Akulinin.
Na lavičce: Paleček, Puchel, Samiec, Vaněk
Trenér: Svatoluk Habanec
Otáhal – Jablonský, Kodr, Nitrianský, Šandera – Kokorović (38. Suchan) – Laňka, Černý (81. Daniel Kozel), Pouček (81. Mareš) – Bašić (66. Alexandr), Čvančara (66. Vejvar).
Na lavičce: Babka, Rothe
Trenér: Oldřich Pařízek
Rozhodčí: Denev - Kubr, Vaňkát • Stadion: Stadion Rudolfa Labaje • Hráno bez diváků

Komentář

Hosté začali zápas dobře, když se v 10. minutě po přihrávce Milana Černého prosadil, nejlepší střelec týmu, Tomáš Čvančara. V 17. minutě zápasu došlo k souboji třineckého stopera Bedecse a Poučka. Prvně jmenovaný musel opustit hřiště na nosítkách a následně Bedecs zamířil sanitkou rovnou do nemocnice.

K navýšení skóre mohlo dojít ve 24. minutě, kdy vyslal přízemní střelu Čvančara, se kterou si Chmiel ve své brance poradil. Změna ve stavu skóre přišla po půlhodině hry. Cienciela založil útočnou akci po levé straně, jehož centr v pokutovém území zužitkoval Steinhübel. Jeho střela se zastavila o ruku Kodra a Třineckým byl odpískán pokutový kop, který bezpečně proměnil Jiří Valenta. První poločas celkově přinesl nasazení a tvrdou hru obou celků.

Z počátku druhého poločasu se do první slibné šance dostal Třinec. Konkrétně Akulinin po stříleném centru Omasty netrefil prostor mezi třemi tyčemi. Přestože Třinec byl od úvodu druhého dějství aktivnější, byl to soupeř, kterému se podařilo zpět vrátit své vedení. V 75. minutě fauloval Janoščín unikajícího Laňku a hlavní arbitr odpískal druhou penaltu v zápase.  Úspěšným exekutorem byl Milan Nitrianský, jenž napálil míč do pravého horního rohu branky.

Třinečtí se v závěru snažili o vyrovnání. Ve třetí minutě nastavení se do šance dostal Akulinin, avšak brankář Otáhal podržel svůj celek. V úplném závěru upadl v pokutovém území Cienciala, který se dožadoval penalty, ale za své protesty byl odměněn žlutou kartou za nafilmovaný pád.

Vyšehrad nakonec poprvé v historii porazil Třinec a po restartu soutěže se mohl radovat ze své první výhry za tři body.