11.06.2020 | Adam Joska | Zápas

Chrudim v přestřelce s Jihlavou uspěla, dvěma góly zazářil Vašulín

Foto: Aleš Vladyka (mfkchrudim.cz)
Chrudim – Fotbalisté Chrudimi zaskočili ve 22. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY Jihlavu a získali v divoké přestřelce tři body. Domácí úspěšně vstoupili do prvního poločasu. Po patnácti minutách vedli díky dvěma gólům Vašulína a příspěvku Rybičky 3:0. Ještě do poločasu ale hostující Koubek snížil a vlastní gól zaznamenal domácí Vencl. Po pauze se domácí vrátili na chvíli do dvoubrankového trháku díky vlastnímu gólu Farese, ale rázem odpověděl Zoubele.
5' Vašulín (pen)
14' Vašulín
16' Rybička
50' Shudeiwa (vl)
36' Koubek
40' Vencl (vl)
53' Zoubele
44' Trávníček
54' Fofana
83' Mužík
87' Sulík
48' Shudeiwa
78' Lacko
88' Veselý
90' Javůrek
90' Hanzálek (trenér brankářů)
Sestavy
Zíma – Řezníček, Fofana, Vencl, Trávníček (72. Krčál) – Janoušek, Sixta (61. Mužík) – Kesner (90+2. Krištof), Rybička (72. Sulík), T. Dostálek (61. Nikodem) – Vašulín.
Na lavičce: Mrázek, Ujec
Trenér: Pavel Matějka
eselý – F. Novotný, Diouf (46. M. Šimko), Pojezný, Javůrek – Lacko, Fortelný (39. Šudajwa) – Mikuš (70. Arroyo), Zoubele, Smejkal (70. Jakub Rezek) – Koubek (63. Klobása).
Na lavičce: Vejmola, Svoboda
Trenér: Radim Kučera
Rozhodčí: Hanousek - Bureš, Mojžíš • Stadion: Stadion Za Vodojemem • Hráno bez diváků

Komentář

Jihlavští nevstoupili do utkání v Chrudimi ideálně, již v úvodu utkání byl proti nimi nařízen pokutový kop. Míče se ujal Daniel Vašulín, jenž poslal brankáře Veselého na opačnou stranu a poměrně překvapivě poslal domácí do vedení – 1:0. Ve 14. minutě propukla na straně domácích další radost, Řezníček zachytil rozehrávku soupeře, nebál se průniku kupředu a následně kolmicí vyslal na zteč Daniela Vašulína, a ten se osamocený před bránou nemýlil – 2:0.

O minutu později byla Vysočina ještě více opařená, Sixta chytrou kolmicí vybídl Petr Rybičku do samostatného úniku, jeho jemný lob přes brankáře Veselého doskákal těsně k pravé tyči – 3:0. Ve dvacáté minutě si po pasu od Rybičky říkal o hattrick Vašulín, ale na poslední chvíli se mu do zakončení položil bránící hráč.

Ve 35. minutě se z ničeho nic Jihlava vrátila zpět do zápasu, když Smejkalův průnik po pravé straně přinesl přihrávku na malé vápno, kde se štěstím propasíroval balon za brankovou čáru Matěj Koubek – 3:1. Chrudimští zřejmě mírně ztratili koncentraci a o pět minut později už to bylo pouze o jednu branku. Na hranici pokutového území se do míče opřel Rajmund Mikuš, jeho přízemní střelu tečoval Ondřej Vencl a gólman Zíma již neměl šanci zareagoval – 3:2.

Ani poločasová přestávka gólové hody neutnula, v 52. minutě si domácí vzali zpět své dvoubrankové vedení. Daniel Vašulín si zpracoval Kesnerův centr a z otočky vypálil, míč tečoval do sítě Fares Shudeiwa. Jenže o minutu později se znovu měnilo skóre, centr Pojezného přistál na hlavě Lukáše Zoubeleho, jenž se prosadil prudkou hlavičkou na přední tyč. A mohlo být pro domácí ještě hůře, dvě velké šance Jihlavy však skončily mimo branku.

Jihlava jako jeden z aspirantů na postup potřebovala vyrovnat, svou snahu ale nedokázala přetavit v branku. Závěr utkání byl nervydrásající, o tři body mohl Chrudim připravit minutu před koncem základní hrací doby Šimko, který hlavičkoval do horní tyče. V nastavení Chrudim nechtěla zopakovat ztrátu z minulého domácího utkání a vybojovala velmi cenné tři body za výhru 4:3.

Ohlasy trenérů

Jaroslav Veselý (MFK Chrudim): Pro nás to jsou asi snové body. Samozřejmě kdybyste mi před zápasem řekli, že porazíme Jihlavu, tak bych si klepal na čelo, ale to není, že bychom byli odevzdaní, my jsme chtěli určitě bodovat, chtěli jsme být nepříjemní, což se potvrdilo. Prvních třicet minut bylo snových, možná nejlepších, co jsem tady u týmu. Myslím si, že jsme tomu soupeři moc nedovolili, hráli jsme tak, jak jsme chtěli, vpodstatě takový ideální scénář. Dali jsme rychle branku, dali jsme další dva góly a ještě jsme mohli přidat čtvrtý a mohlo být za třicet minut úplně hotovo.  V tu chvíli se zdálo, že máme to utkání pod kontrolou, že už se nic nestane. Bohužel mě mrzí, že jsme dostali branku, na kterou jsme se chystali několik dní před zápasem. Nechat si dát doma gól za stavu 3:0 z rychlého protiútoku, tak to musím říct, že moc nechápu. Pak přidali šťastný gól s tečí na 3:2 a bylo zaděláno na drama, dohrávali jsme poločas v takové křeči. Logicky nás to poznamenalo, já si myslím, že jsme to o poločase trochu v kabině zklidnili a řekli jsme si, že se zkusíme vrátit na ten level, co jsme začali. Strašně nám pomohla čtvrtá branka, byť soupeř kontroval. Pak si myslím, že jsme zápas svým způsobem kontrolovali, byť tam bylo jakoby břevno, ale my jsme měli situace, kdy jsme mohli soupeře dorazit. Mrzí mě, že jsme to nedohráli v trochu větším klidu, ale s kandidátem na postup to asi nejde, abychom zase byli objektivní. Troufám si říct, že už jsme zachránění, ale my jedeme dál a já věřím, že jsme ještě neřekli poslední slovo.

Radim Kučera (FC Vysočina Jihlava): Určité věci, co nám fungovaly, nám nefungují a samozřejmě zodpovědnost jde na mojí hlavu. My jsme úplně začali začátek, na to bych měl mužstvo připravit asi jinak, beru to samozřejmě na sebe. Ten začátek byl úplně katastrofální, potom to bylo velice těžké, v defenzivě jsme působili doopravdy špatně. Potom jsme se postavili na nohy, pořád jsme ale tahali za delší konec, museli jsme dotahovat špatný úvod, který si potom domácí pohlídali. My máme prostě nějaké ambice, to co jsme se dnes prezentovali dnes bylo hodně špatné a vůbec to nepřísluší tomu, že bychom se měli rvát o nejvrchnější příčky.