13.06.2020 | David Klier | Zápas

Pardubice potvrdily proti Varnsdorfu roli favorita a připsaly si sedmou výhru v řadě

Foto: Radek Klier / fkpardubice.cz
Pardubice – Vedoucí tým FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY Pardubice v 23. kole nezaváhaly a proti čtrnáctému Varnsdorfu potvrdily roli favorita. Východočeši na domácí půdě porazili svého soupeře v poměru 2:0, když se ve druhém poločase prosadili Michal Hlavatý a Ewerton. Pardubice si tak připsaly sedmou výhru v řadě a po 23. kole budou mít dál na čele náskok minimálně šest bodů. Varnsdorf po dvou venkovních výhrách tentokrát vyšel na půdě soupeře naprázdno.
61' Hlavatý
70' Paixao da Silva
bez branek
11' Jeřábek
44' Micovčák
65' Novák
68' Kouřil
78' Bláha
90' Zezula
Sestavy
Boháč – Prosek, Šejvl, Toml, Čelůstka – Jeřábek – Zifčák, Solil, Hlavatý (85. Čihák), Paixao da Silva Ewerton (76. Cadu) – Černý (56. Pfeifer).
Na lavičce: Šmíd, Surzyn, Tischler, Šplíchal
Trenér: Jaroslav Novotný
Vaňák – Rudnytskyy (70. Šimon), Kouřil, Kubista, Heppner – Bláha, Lehoczki, Barac (86. Novák), Micovčák (46. Breda), Novák (70. Zezula) – Ondráček (57. Schön).
Na lavičce: Samoel
Trenér: David Oulehla
Rozhodčí: Denev – Vlasjuk, Matoušek • Stadion: Stadion Pod Vinicí • Hráno bez diváků

Komentář

Pardubice vstoupily do utkání aktivně a už od prvních minut se tlačily před branku Vaňka, ten ale v prvním poločase moc práce neměl. Zakončení Pavla Zifčáka a Michala Hlavatého skončila vedle, pokus Tomáše Solila naopak skončil na břevnu branky Varnsdorfu. Ani Marek Boháč na druhé straně si za celých 45 minut na balón téměř nesáhl, a tak první půle skončila za bezbrankového stavu.

I po přestávce se pokračovalo v podobném duchu. Domácí měli herní převahu, kvůli nepřesnostem ale nedokázala ohrozit branku soupeře, což se změnilo až v 61. minutě. To Ewerton naznačil centr a až napodruhé poslal míč do pokutového území, kde si ho našel Michal Hlavatý a ten svým šestým gólem z posledních šesti zápasů poslal svůj tým do vedení.

O pár minut později mohlo být Pod Vinicí ještě veseleji, brankář Martin Vaňák ale skvělým zákrokem vytáhl téměř jasný gól Pavla Zifčáka. Domácí to ale mrzet nemuselo, neboť se přesně devět minut po gólu Hlavatého prosadili znovu. Právě Michal Hlavatý našel na hranici pokutového území Ewertona, jenž si navedl míč na levou nohu a zakončil přesně k tyči.

Domácí Pardubice zvítězily posedmé za sebou a dále míří za postupem do FORTUNA:LIGY. Varnsdorf naopak zůstává na čtrnácté příčce tabulky a ještě tak nemá jistou záchranu.