15.06.2020 | Karel Jedlička | Zápas

Role favorita splněna. Žižkov po výhře proklouzl na barážovou pozici

Foto: fotbaltrinec.cz
Praha - Pět let. Přesně tolik trvalo Žižkovu zlomit nepříznivou sérii s Třincem, neporazil ho totiž již šest zápasů v řadě. A teď se to v rámci 23. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY povedlo. Za důležitými body vykročila Viktoria gólem již ve druhé minutě, kvůli třineckému snížení se nakonec jako vítězná jeví branka Davida Bezdičky ze 74. minuty. Po výhře a zaváhání Hradce Králové se Žižkov posunul již na třetí místo tabulky!
2' Nabijev
74' Bezdička
90' Nešický
87' Puchel
bez karet
68' Weber
71' Habanec (trenér)
90' Akulinin
Sestavy
Švenger – Řezáč, Súkenník, Žežulka, Tusjak – Batioja, Bazal (77. Antl), Nešický – Diviš (58. Bezdička), Szotkowski (69. Egidio), Nabijev (58. Vůch).
Na lavičce: Hrubeš, Dudl, Martan
Trenér: Daniel Veselý
Chmiel – Burgo (28. Akulinin), Kušnír, Gáč, Janoščín – Omasta (90+1. Šuľa), Steinhübel (46. Weber), Valenta (78. Machalík), Vaněk (78. Samiec), Puchel – Hlúpik.
Na lavičce: Paleček, Bulawa
Trenér: Svatopluk Habanec
Rozhodčí: Orel - Kříž, Poživil • Stadion: Seifertova ulice • Hráno bez diváků

Komentář

Žižkovská Viktorka s Třincem pětkrát v řadě prohrála, z toho poslední dva domácí zápasy s debakly 0:3 a 0:4. Historické nezdary nezajímaly Farida Nabijeva, který už ve 2. minutě umístil zblízka z voleje Řezáčův centr pod břevno třinecké brány.

Bleskový gól Pražany povzbudil, z úvodního tlaku vytěžili ještě Nešického střelu těsně vedle, ale ve zbytku poločasu se pod televizním vysílačem hrál podprůměrný fotbal bez šancí.

Třinec neměl špatný nástup do druhé půle a v 54. minutě poslal Omastův centr prudkou hlavičkou z penaltové značky těsně nad břevno Valenta. Žižkovu začala postupně vyhovovat hra na brejky. V 65. minutě si Vůch zasekl míč a skvěle jej prostrčil do strany na volného Bazala. Po jeho centru hlavičkoval Bezdička zblízka těsně nad prázdnou bránu. Za spálenou šanci se omluvil za deset minut, když si při výpadu středem navedl míč na levačku a z velkého vápna napnul síť u vzdálenější tyče – 2:0.

Podobnou tutovku zahodil také na druhé straně před prázdnou svatyní Hlúpik. Definitivní pojistku mohl přidat opět Bezdička, jehož šleha zpoza šestnáctky skočila o trávník na tyč a z dorážky posila z Dukly z mírného úhlu nepropálila Chmiela.

Třinečtí ještě stačili zápas zdramatizovat, když v 86. minutě vyšachovali žižkovskou obranu a Puchelovi stačilo placírkou umístit Omastovu zpětnou přihrávku do odkryté brány. Závěr bolel a po několika střetech v nastaveném čase zpečetil skóre z brejku po Egidiově akci tváří v tvář brankáři Nešický.

Vítězové se vrátili na barážové třetí místo a nad Třincem zvítězili vůbec poprvé od svého návratu do druhé nejvyšší soutěže v roce 2016.