14.06.2020 | Petr Komárek | Zápas

Sokolov v duelu posledních vyřídil Vítkovice, ty se dorazily „vlastencem"

Foto: mfkv.cz
Sokolov – Druhý domácí zápas, druhá výhra. Fotbalisté Sokolova opět uhájili vlastní půdu, po Ústí nad Labem sebrali všechny body také posledním Vítkovicím. Ostravský celek ve 23. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY porazili 4:0. Svěřencům trenéra Pilného stejně jako v úterý pomohla rychlá branka, na kterou hosté nedokázali zareagovat. Třetím jarním triumfem Baník stáhl manko na čtrnáctý Varnsdorf na čtyři body. Na Vítkovice má momentálně k dobru už sedmibodový náskok.
7' Krátký
31' Červenka
76' Yu
90' Dziuba (vl)
bez branek
36' Tkadlec
54' Skopec
8' Smetana (asistent trenéra)
39' Cverna
Sestavy
Fryšták – Červenka (78. Jakub Dvořák II.), Hasil, Kovář (60. Vávra), Krátký (78. Štursa) – Machuča (60. Machek), Ruml, Manzia (42. Ju), Skopec – Vondra, Tkadlec.
Na lavičce: Dvořák I., Čihák
Trenér: Bohuslav Pilný
Netolička – Bolf (70. Macej), Cverna, Dziuba, Helebrand – Martiník (46. Kania), Martišiak, Ožvolda (46. Chvěja), Plesník (73. Holiš) – Putyera (32. Matoušek), Russmann.
Na lavičce: Buček, Celba, Mládek
Trenér: Jaroslav Netolička
Rozhodčí: Královec - Nádvorník, Mokrusch • Stadion: Stadion FK Baník Sokolov • Hráno bez diváků

Komentář

Sokolovu se stejně jako minule proti Ústí podařilo brzy skórovat. Rumlova tvrdá rána ze sedmé minuty se od břevna odrazila k Markovi Krátkému, jenž balon dopravil do sítě. Další gól mohl zanedlouho přidat Červenka, po pasu od Manzii hlavičkoval do tyče. Po půlhodině hry se už domácí radovali znovu. Krátký se ze střelce změnil v nahrávače a Marek Červenka se tentokrát nemýlil. Jeho střela zapadla k tyči Netoličkovy branky.

Úplně pozitivní však první poločas pro Baník nebyl. Krátce před přestávkou přišel o Manziu, jenž po Cvernově faulu za žlutou kartu musel střídat. Gólovou spolupráci si na začátku druhého dějství mohli zopakovat Krátký s Červenkou. Druhý jmenovaný se ale podruhé neprosadil, jeho hlavička po rohovém kopu šla těsně vedle. Další pokus sokolovského útočníka lapil Netolička.

Třetí trefa Západočechů přišla v závěrečné čtvrthodině. Po Vávrově nepřesné hlavičce se o ni zasloužil Jihokorejec Kang-hjun Ju, jenž předtím nahradil zraněného Manziu. Stejný hráč mohl posléze udeřit podruhé, jeho střelu ale z brankové čáry odklidil jeden z vítkovických obránců. V 90. minutě si přesný zásah připsaly i Vítkovice, jenže do špatné brány. Štursův centr si do vlastní sítě srazil Denis Dziuba.