17.07.2020 | Matěj Vybíral | Zápas

Vlašim vyhrála v dohrávce v Třinci a posunula se na konečné osmé místo

Foto: Jiří Paýr (fcsbvlasim.cz)
Třinec – Dohrávané utkání 24. kola mezi Třincem a Vlašimí uzavřelo sezonu 2019/20 FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY. Lépe do něj sice vstoupili Třinečtí, kteří se v prvním poločase gólem Webera ujali vedení, ovšem hosté z Vlašimi ve druhém poločase díky zásahům Závišky a Vrány duel otočili a sezonu zakončili vítězně. Středočeský celek se posunul o tři místa vpřed na konečnou 8. pozici, Třinec zakončil sezonu na 13. pozici.
24' Weber
55' Záviška
62' Vrána
bez karet
81' Broukal
83' Frizoni
Sestavy
Chmiel – Omasta, Šuľa, Kušnír, Janoščín (53. Puchel) – Vaněk, Machalík (58. Samiec) – Hlúpik, Weber, Cienciala – Lasota (58. Wojnar).
Na lavičce: Mrózek, Bulawa, Burgo
Trenér: Svatopluk Habanec
Bačkovský – Hašek (46. Diamé), Broukal, Vedral – Sváta (36. Vrána), Průcha (80. Frizoni), Breda, Blecha, Svoboda – Záviška, Janda (88. Štochl).
Na lavičce: Řehák, Kadlec, Bičiště
Trenér: Daniel Šmejkal
Rozhodčí: Julínek – Dohnálek, Bureš • Stadion: Stadion Rudolfa Labaje • Hráno bez diváků

Komentář

Úvod zápasu patřil jednoznačně Vlašimi. Po přímém kopu hlavičkoval Broukal do břevna a odražený míč už zvládli domácí odvrátit. V 7. minutě utekl hostující Záviška, který dokázal obstřelil Chmiela a až těsně před brankovou čarou odkopl balon do bezpečí vracející se Šuľa. Vzápětí hlavička Blechy po rohovém kopu skončila znovu na břevně třinecké branky.

Zatímco hosté šance spálili, Slezané se prosadili hned z první příležitosti. Vaněk odcentroval z levé strany a odražený míč po zemi kolem chumlu hráčů napálil až do sítě Tomáš Weber. Brankář Bačkovský vůbec nic neviděl. Domácí mohli další trefu přidat před poločasem, Lasotův pokus byl ale tečován mimo tři tyče.

Vlašim po deseti minutách druhé půle dokázala vyrovnat. Jan Záviška vypálil tvrdě zpoza šestnáctky a Chmiel se jen marně natahoval. Hostům se povedl velký obrat. V 61. minutě aktivní Záviška přihrál do pokutového území na volného Michala Vránu, který zakončením lehce nad zemí podruhé překonal třineckého gólmana.

Slezané se už k zajímavé šanci na vyrovnání nedostali. Jejich kapitán Ondřej Kušnír se tak rozloučil s bohatou kariérou porážkou a Třinec skončil v tabulce na 13. pozici. Vlašim se díky třem bodům posunula na 8. místo.