17.06.2020 | Adam Joska | Zápas

Souboj Chrudimi s Prostějovem skončil potřetí v řadě remízou

Foto: Jakub Kubáč (mfkchrudim.cz)
Chrudim – Měření sil mezi Chrudimí a Prostějovem už potřetí v řadě nenašlo vítěze. Po dvou loňských remízách se body dělily také tentokrát, a sice po výsledku 1:1. Vše podstatné se stalo až v závěrečné čtvrthodině střetnutí. Dvanáct minut před koncem řádné hrací doby nejprve hostující Jan Šteigl otevřel skóre, Hanáky ale o radost z výhry připravil o sedm minut později Daniel Vašulín.
85' Vašulín
78' Šteigl
75' Vašulín
47' Bialek
90' Polák
Sestavy
Zíma – Řezníček (24. Krčál), Fofana, Vencl, Trávníček (81. J. Havlena) – Janoušek (64. Krištof), Sixta – Mužík (81. Ujec), Rybička, T. Dostálek (64. Kesner) – Vašulín.
Na lavičce: Mrázek, Drahoš
Trenér: Jaroslav Veselý
Mucha – Bialek, Rolinc, Stříž (73. Zapletal), Pašek (73. Šteigl) – Slaměna (61. Pernackyj), Biolek (61. Machynek), Lutonský, Polák – Koudelka (88. Dittmer), Sus.
Na lavičce: Bréda, Schuster
Trenér: Pavel Šustr
Rozhodčí: Hocek – Poživil, Matoušek • Stadion: Stadion Za Vodojemem • Hráno bez diváků

Komentář

Oba celky vstupovaly do zápasu, v němž se hrálo o lepší postavení ve středu tabulky, po porážce v předchozím kole. Začalo se aktivně z obou stran, první velkou šanci měl po čtvrt hodině hry Milan Lutonský. Po chybě domácích ve středu hřiště Prostějov rychle vykombinoval celou akci, v jejímž závěru zachránil Chrudim stoper Vencl, jenž odkopl míč na roh. 

O chvíli později měl naopak gólovou příležitost na druhé straně Rybička po nahrávce od Sixty, brankář Mucha předvedl dobrý zákrok. Ve 24. minutě musela Chrudim provést vynucené střídání po zranění Řezníčka, do hry rychle naskočil Krčál. V první půli byl k vidění bojovný fotbal z obou stran, mužstvům se nedařilo dostávat do výraznějšího ohrožení branek.

Ani začátek druhé půle nebyl v podání hráčů příliš oslnivý. Chrudimští sice byli o něco více na míči, ale nedařilo se jim dostávat balón do vápna. Po hodině hry mohl otevřít skóre Prostějov, po pravé straně šel prakticky sám na brankáře David Pašek, proti jeho střele se ale vrhl skluzem Janoušek a zblokoval ji mimo. Po dvojitém střídání od obou týmů pokračoval stejný obrázek hry, v 71. minutě natáhl ke střele z pořádné vzdálenosti Sixta, jehož přízemní pokus proletěl jen těsně vedle tyče.

O sedm minut později už se měnilo skóre, a to ve prospěch hostí. Stoper Fofana promáchl při snaze odkopnout míč, ten prošel dále a Prostějov šel do přečíslení, které zakončil Jan Šteigl. Chrudim musela zabrat, což se jí povedlo a pomohlo jí k tomu další dvojité střídání. V 85. minutě se domácím podařilo dostat balon do pokutového území, což zužitkoval útočník Daniel Vašulín přesnou hlavičkou z malého vápna do levé části branky – 1:1. 

Chrudimské vstřelená branka nakopla a hnali se za další, jenže se jim nedařilo v koncovce. Ve druhé minutě nastavení mohl rozhodnout ranou z pravé strany Krčál, jeho přízemní střela ale prosvištěla těsně vedle levé tyče. Chrudim se tak udržela o dva body před svým soupeřem, po čtyřiadvaceti kolech je osmá dvě místa před Prostějovem.

Ohlasy trenérů

Jaroslav Veselý (MFK Chrudim): "Bylo to pro nás strašně těžké utkání, hodně náročné. Myslím si, že pro oba dva týmy. Bylo to hodně soubojové, agresivní, nasazení na samé hraně faulu od obou týmů. Měnily se určité úseky, kdy Prostějov ukázal, že je to silné mužstvo na míči, v určitých fázích nás přehrával, pak jsme se naopak my dostali do pasáží, kdy jsme je přehrávali. Neustále hrozili z rychlý protiútoků, strašně těžko jsme se dostávali v prvním poločase do vážnějších šancí. První poločas byl 1:1 na šance, v druhém bylo více vzruchu, ztrát, zajímavých akcí. Dostali jsme takový nešťastný gól, dostat zase doma gól z brejku, to prostě neberu, musíme být dobře zajištění, musíme se toho vyvarovat. Musím ale ocenit mužstvo, že do toho opravdu hráblo a myslím, že konec byl excelentní. Vydolovali jsme ze sebe síly, hráli jsme na samé riziko. Myslím, že jsme zaslouženě vyrovnali a mohli jsme utkání přelomit na svou stranu. Ale objektivně řečeno je ta remíza spravedlivá pro oba týmy."

Pavel Šustr (1. SK Prostějov): "Vzhledem k vývoji utkání je škoda, že jsme ten konec neuhlídali. Myslím si, že jsme tu situaci, ze které jsme dostali branku, měli určitě zvládnout. Takže pocity mám takové trochu smíšené. Myslím si, že jsme s našimi šancemi měli naložit lépe."