18.06.2020 | Ondřej Novotný | Zápas

Brno pátou výhru v řadě nepřidalo, vedení v Hradci ztratilo těsně před koncem

Foto: fchk.cz
Hradec Králové – Televizní souboj dvou aspirantů na postup do nejvyšší soutěže vítěze nenašel. V tabulce druhá Zbrojovka Brno útočila v Hradci Králové na pátou výhru v řadě a byla k ní skutečně blízko. Po trefě Jakuba Přichystala Moravané dlouho vedli a krátce před koncem mohli vedení pojistit. Zatímco ale Hladík své dvě obrovské možnosti nevyužil, Denny Samko mířil na druhé straně v 88. minutě přesně. Šlágr kola tak skončil remízou 1:1.
88' Samko
32' Přichystal
20' Šípek
57' Zbrožek
69' Čech
71' Soukeník
83' Král
76' Přichystal
Sestavy
Ottmar – F. Čech, Martinec, Král, Urma – Zbrožek (68. Soukeník), J. Rada – Šípek (76. Donát), Vlkanova, D. Procházka (62. Samko) – Prekop (76. Firbacher).
Na lavičce: Vízek, Durděvič, Kosař
Trenér: Zdenko Frťala
Floder – Štepanovský, Dreksa, Jakub Šural, Bariš – Pachlopník (69. Krška), J. Sedlák, Ad. Čermák, A. Fousek (75. Šumbera) – Růsek, Přichystal (84. Hladík).
Na lavičce: Šustr, Eismann, Jurásek, Mach, Vintr
Trenér: Miloslav Machálek
Rozhodčí: Berka – Kříž, Myška • Stadion: Všesportovní stadion • Hráno bez diváků

Komentář

Nad Hradcem se pár desítek minut před úvodním hvizdem pořádně rozpršelo, což se promítlo i do terénu, na kterém se utkání odehrálo. Rozhodně to však hře neuškodilo, protože od úvodních chvil byla vidět na obou stranách velká aktivita směrem dopředu. A nebezpeční byli hlavně hosté, třeba už ve druhé minutě, kdy Fousek skluzoval na přední tyčku, odkud jen těsně netrefil odkrytou branku.

Plejáda neproměněných šancí tím ale teprve začala. Na druhé straně byl vidět Vlkanova, který však tak dlouho kličkoval ve vápně, až nakonec prováhal ideální prostor na střelu. Kdo už zakončil na branku Zbrojovky, to byl Procházka, ten však prostor nakonec těsně netrefil. Jednoznačně nebezpečnější ale byli hosté. Hlavička Pachlopníka z hranice malého vápna letěla těsně vedle tyčky a hosté se čím dál více snažili tlačit dopředu.

To se jim povedlo po půl hodině hry. Do pravé strany vápna dostal naservírovaný míč Ondřej Pachlopník, kterého sice brankář Radim Ottmar vychytal, míč se však odrazil přímo před nohy Jakuba Přichystala, jenž se už nemýlil. Chvíli na to pak břevno hradecké branky označkoval centrovaným balonem Fousek.

Druhý poločas toho nejprve dlouho moc nepřinášel. Výjimkou tak byla situace, kdy po rohovém kopu scházel kousek k zakončení do prázdné branky Vlkanovovi, a na druhé straně zase koncovku Přichystala vykopával kousek od brankové čáry obránce Urma.

Výrazně tak do konečného výsledku promluvil až závěr zápasu. Střídající brněnský Hladík totiž nejprve z vápna zamířil dobrou střelou těsně vedle branky Ottmara a následně nedokázal převtělit v gól na 2:0 ani samostatný únik, který zakončil vedle. Chvíli poté si před vápno Zbrojovky navedl balon Denny Samko, který teprve svůj třetí start ve FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE převtělil v nechytatelnou vyrovnávací ránu. Branka na 1:1 tak byla i tím posledním podstatným, co zápas nabídl.