21.06.2020 | Ondřej Novotný | Zápas

Pětigólovou přestřelku zvládla Dukla, otočku řídil Kozma

Foto: fkdukla.cz
Prostějov - Fanoušci v Prostějově se na dalším kole FORTUNA:NÁRODNÍ ligy nenudili. Již v prvním poločase viděli čtyři branky, domácí se hned dvakrát ujali vedení, jenže po dvou gólech obránce Daniela Kozmy slavil soupeř z hlavního města. Dukla nakonec v přestřelce zvítězila 3:2 a vzhledem k boji o barážové pozice zapsala nesmírně důležité tři body.
6' Rolinc
14' Zapletal
8' Preisler
43' Kozma
49' Kozma
29' Stříž
30' Slaměna
65' Zapletal
3' Chlumecký
38' Doumbia
51' Souček
Sestavy
Bréda – Machynek (59. Schuster), Sus (70. Lutonský), Bialek, Stříž – Pašek, Slaměna (46. Pernackyj), Koudelka, Polák, Zapletal (70. Stáňa) – Rolinc (26. Šteigl).​
Na lavičce: Mucha, Biolek
Trenér: Pavel Šustr
Rada – Dancák, Piroch, Chlumecký – Souček (90+3. Jakab), Doumbia (85. Hadaščok), Tetour, Kozma, Preisler (90+3. Kovaľ) – Holík (85. Krunert), Ayong (76. Fábry).
Na lavičce: Hruška, Ullman
Trenér: Roman Skuhravý
Rozhodčí: Adámková - Mikeska, Lakomý • Stadion: Stadion Za Místním nádražím • Hráno bez diváků

Komentář

Hned úvod zápasu přinesl hodně zajímavého. Už v 5. minutě Pražané špatně rozehráli od vlastní branky, čehož využil k rychlé nahrávce do vápna Jan Polák a zakončující Jakub Rolinc už si pak věděl rady - 1:0. Jenomže jakoby domácí brzký vedoucí gól uspokojil, už o pouhé tři minuty později v prostějovském pokutovém území dostal až příliš prostoru Dominik Preisler, který tak rychle vyrovnal.

Atraktivní úvodní čtvrthodina hry však následně pokračovala další gólovou příležitostí, a to tentokrát ze strany Prostějova, která byla navíc opět využita! David Pašek odcentroval z pravého křídla přesně na hlavu Michala Zapletala, který trkl z pokutového území do míče a domácím tak bylo opět veseleji. Dlouhé chvíle se pak nic zásadnějšího nedělo. Změna přišla až dvě minuty před koncem základní hrací doby v první polovině, když z ničeho nic natáhl z úctyhodné vzdálenosti hostující Daniel Kozma, po jehož povedené ráně bylo opět vyrovnáno - 2:2.

Druhá polovina utkání pak začala prakticky stejně, jako ta první končila. Přinejmenším se stejným aktérem, Dukla se totiž v 48. minutě dokázala dostat poprvé ve střetnutí do vedení, a to když Daniel Kozma tentokrát skóroval po rohovém kopu - 2:3. Daniel Bialek si následně sice myslel, že dostane znovu do vyrovnaného stavu, pískal se ovšem ofsajd.

Druhá polovina poločasu už patřila převážně Dukle. Ta si vytvářela i gólové příležitosti, jenomže vždy to skončilo podobně. Nejprve Pražané hodně nadějný brejk ve vápně Prostějova až příliš překombinovali, následně se předvedl brankář Miloslav Bréda a pojistku za třemi body nepřidal ani Doumbia, jenž označkoval tyčku prostějovské branky. Pražané ale nakonec hubené vedení bezpečně uchránili a dotáhli se blíže na třetí barážovou pozici.