21.06.2020 | Libor Kokoška | Zápas

Pražské derby branku nepřineslo

Foto: fkvz.cz
Praha - Pražské derby mezi Vyšehradem a Viktorií Žižkov žádnou branku nenabídlo. V souboji 25. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY si tak Viktoria po výsledku 0:0 zkomplikovala situaci v boji o třetí místo, Vyšehrad naopak bodoval již počtvrté za sebou a zřejmě definitivně se vzdálil sestupovým problémům.
bez branek
bez branek
26' Jablonský
71' Suchan
74' Bašić
85' Laňka
87' Otáhal
34' Březina
Sestavy
Otáhal – Šandera, Nitrianský, Kodr, Jablonský (71. Mareš) – Černý – Pouček (76. Alexandr), Drobílek (43. Bašić), Suchan (71. Kokorović), Laňka – Čvančara (71. Vejvar).
Na lavičce: Dočekal, Kozel
Trenér: Oldřich Pařízek
Švenger – Dudl, Žežulka, Březina, Tusjak – Súkenník, Nešický – Diviš (64. Urbanec), Batioja, Vůch (64. Nabijev) – Szotkowski (73. Egidio).
Na lavičce: Hrubeš, Antl, Martan, Bezdička
Trenér: Daniel Veselý
Rozhodčí: Zelinka - Paták, Kotík • Stadion: Stadion Evžena Rošického • Hráno bez diváků

Komentář

25. kolo FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY nabídlo další malé pražské derby – souboj mezi Vyšehradem a Žižkovem. Papírový favorit nedělního utkání byla hostující Viktorie, která navzdory predikcím stále bojuje o postup mezi tuzemskou fotbalovou smetánku. Zápas mezi dvěma tradičními pražskými celky byl speciální hned pro několik hráčů. Ondřej Žežulka společně s Lubošem Tusjakem působili v modro-bílém celku. Martin Otáhal, Vojtěch Šandera, Tomáš Jablonský a trenér „Šemíků“ Oldřich Pařízek v minulosti spojili svoji kariéru s fotbalem na Žižkově.

Největší šance utkání na sebe nenechala dlouho čekat. Už ve 4. minutě se do nadějné střelecké pozice dostal domácí střelec Lukáš Pouček, který ale statisticky nejlepšího gólmana druhé ligy Milana Švengera překonat nedokázal. Svěřenci Zdeňka Haška už od prvních minut potvrzovali roli favorita a krom úvodního zaváhání Vyšehrad takřka k ničemu nepustili.

Po devatenácti minutách hry se Luboš Tusjak z pravé strany hřiště prokličkoval až do rohu domácí šestnáctky, odkud po uvolnění do strany vystřelil. Jeho poměrně razantní střelu mířící k levé tyčce zastavil gólman Martin Otáhal povedenou robinzonádou.

Další větší šance byla k vidění až po poločase. Jan Suchan svým přizemním centrem našel nabíhajícího Denise Laňku, ten ale z bezprostřední blízkosti nedokázal překonat přesouvajícího se gólmana Viktorky. V 68. minutě se po povedené kombinaci na jeden dotyk dostal do zakončení ze střední vzdálenosti ázerbájdžánský mladík Farid Nabijev, brankář Slavoje Martin Otáhal ale dokázal fantastickým zákrokem vyrazit míč do zámezí.

Po zbytek utkání se hostující Viktoria ještě snažila s výsledkem něco udělat, přes výborně bránící defenzívu Vyšehradu se jí ale útočné výpady podnikaly jen těžko. Výsledkem tak byla bezbranková remíza 0:0, ze které měli radost především domácí hráči.

Vyšehrad se díky bodovému zisku přiblížil „magické“ hranici 30 bodů, která by pražským fotbalistům měla zaručit udržení v druhé nejvyšší tuzemské soutěži. Hráči ze Žižkova se udrželi na třetí příčce, kvůli nedělní ztrátě ale přišli o tříbodový náskok na čtvrtou Duklu.