21.06.2020 | Daniel Kinc | Zápas

Zbrojovka i v deseti přetlačila bojovnou Chrudim

Foto: Karel Dvořák
Brno - Souboj druhého a osmého týmu FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY přinesl fanouškům velké drama. Chrudimští se proti favoritovi po čtvrthodině hry ujali vedení, domácí si po otočce skóre zkomplikovali situaci červenou kartou Adama Fouska. Po vyrovnání chrudimského Dostálka však Zbrojovka dokázala rozhodnout Čermákem patnáct minut před koncem a připsala si důležité tři body!
22' Dreksa
39' Růsek
75' Čermák
14' Trávníček
56' Dostálek
26' Čermák
45' Fousek
51' Šural
51' Dreksa
58' Trávníček
62' Vencl
85' Krištof
87' Sixta
90' Vašulín
Sestavy
Šustr – Štepanovský, Dreksa, Jakub Šural, Eismann (46. Bariš) – Pachlopník (82. Hladík), Sedlák, Čermák, Fousek – Růsek (82. Šumbera), Přichystal (71. Vintr, 90+3. Krška).
Na lavičce: Floder, Endl
Trenér: Miroslav Machálek
Mrázek – Krčál, Vencl, Fofana (77. Ujec), Trávníček (85. Drahoš) – Kesner, Janoušek (71. Sixta) – Mužík (71. Krištof), Rybička, Dostálek (77. Havlena) – Vašulín.
Na lavičce: Gregovský, Hlavsa
Trenér: Jaroslav Veselý
Rozhodčí: Ginzel - Kotalík, Pečenka • Stadion: ADAX INVEST Arena • Hráno bez diváků

Komentář

Zbrojovka byla jasným favoritem duelu, nicméně hosté, kteří už před utkání signalizovali, že na jih Moravy nejedou jen bránit, začali nebojácně. Už ve druhé minutě se vstříc brance hnal Rybička, první šance proti bývalému zaměstnavateli se ale zalekl a nakonec svůj úprk na branku Šustra vůbec nezakončil. Domácí mohli udeřit poprvé v jedenácté minutě, pokus Štepanovského z hranice vápna však Mrázek skvěle vyrazil. Za tři minuty se hosté překvapivě ujali na Srbské vedení, když sehráli při rohovém kopu vydařený signál, jeden z hráčů pustil míč mezi nohama na nabíhajícího Michala Trávníčka a ten ranou pod břevno otevřel skóre – 0:1.

Už za dvě minuty mohla Chrudim vést dokonce o dvě trefy, nicméně ránu Dostálka směřující pod břevno skvěle vyrazil brankář Šustr. Domácí mu mohli děkovat, neboť brzy srovnali. Pachlopníkův rohový kop skvěle prodloužil na přední tyči za sebe Růsek a neobsazený Pavel Dreksa pohodlně trkl míč pod břevno mimo dosah Mrázka – 1:1. Hosté se do vedení mohli vrátit chvíli po uplynutí půlhodinky hry. Rybička přetlačil obránce a v pádu zakončoval kolem vyběhnutého Šustra, nicméně levou tyč těsně minul.

Na druhé straně mohl domácí poslat do vedení po sklepnutí Štepanovského volný Růsek, jeho pokus směřující do šibenice ale Mrázek skvěle vyrazil. Za dvě minuty se opět připomněl Rybička, který ale neuspěl ani ve třetí šanci, když sice umně tečoval centr Dostálka, ale Šustr jej na čáře vychytal. A neproměněné šance jej mohly mrzet, protože ve 40. minutě si na pas Přichystala naběhl do šestnáctky nehlídaný Antonín Růsek a vyběhnuvšího Mrázka elegantně přeloboval – 2:1. Závěr půle patřil domácím, ovšem v jejím závěru mimo hru trefil Fousek loktem soupeře a uviděl překvapivě přímo červenou kartu.

Domácí do druhé půle vstupovali ve zmíněném oslabení, ale přesto se snažili hrát aktivně. Po deseti minutách hry však zaspali v obraně, hostující Tomáš Dostálek se po kličce obránci na hranici vápna dostal až před Šustra, kterého překonal prudkou, lehce tečovanou, střelou – 2:2. Zbrojovka musela víc otevřít obranu a hnát se dopředu, protože případná remíza by pro ni nic neřešila. Gól mohl dát Pachlopník, který ve druhé půli dirigoval hru Brna, ale osamocen za beky zblízka Mrázka nepřeloboval.

Nakonec se Machálkovi svěřenci z množství zblokovaných střel a nepřesných centrů dostali do kýženého vedení po jednoduché akci. Střídající Bariš obešel na pravé straně dva hráče a vysunul kolmicí Pachlopníka, který přízemním centrem pod sebe našel ve vápně naběhnutého Adriána Čermáka a ten ve skluzu špičkou kopačky dostal míč k levé tyči. Srbská explodovala nadšením a domácí záložník oslavil první soutěžní gól za Zbrojovku – 3:2. V závěru se hosté snažili o tlak, ale domácí hru kontrovali. Duel Zbrojovky s Chrudimí nakonec přinesl pět branek, sedm žlutých karet a jednu kartu červenou. Domácí náskok udrželi a vybojojovali nesmírně cenné tři body.