25.06.2020 | Ondřej Novotný | Zápas

Hradec zdolal Vlašim a vrátil se zpět před Jihlavu

Foto: fchk.cz
Hradec Králové – Po třech zápasech bez vítězství dokázali Votroci bodovat naplno, ve 26. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY porazili doma Vlašim 1.0. Rozhodující trefu zaznamenal ve 29. minutě Adam Vlkanova. Hradec se posunul před Jihlavu na páté místo. Vlašim naopak po čtyřech vítězných zápasech v řadě zůstala bez bodu a v tabulce je jedenáctá.
29' Vlkanova
bez branek
58' Král
82' Zbrožek
15' Blecha
76' Průcha
81' Vrána
Sestavy
Vízek – Donát, F. Čech, Král (66. Ch. Frýdek), Jukl – Zbrožek – Kateřiňák (46. Samko), J. Rada (62. Soukeník), Urma – Prekop (62. Firbacher), Vlkanova (87. D. Procházka).
Na lavičce: Ottmar, Kosař
Trenér: Zdenko Frťala
Bačkovský – Mil. Kadlec, P. Breda, J. Štochl, D. Hašek – V. Svoboda, Janda (46. Vrána), Záviška (66. Fotr), Blecha – Dias (78. Vedral), Průcha.
Na lavičce: Řehák, Frizoni, Sváta, Diamé
Trenér: Daniel Šmejkal
Rozhodčí: Hocek - Kubr, Vaňkát • Stadion: Všesportovní stadion • Hráno bez diváků

Komentář

Tabulkové postavení sice pasovalo do role favorita Hradecké, Vlašim ale za žádnou cenu nechtěla přijít o pozitivní bilanci z posledních týdnů. Na hřišti to z její strany bylo vidět hlavně v obraně. V té se sice občas skulinky našly, jenže ani Votrokům se směrem dopředu vůbec nedařilo. Dlouho se tak hrál pro diváky nudný a nezáživný zápas.

Změna mohla přijít ve 27. minutě. To se hostující Záviška dostal na hranici malého vápna z ničeho nic do zakončení, které však perfektně lapil brankář Vízek. Chvíli na to se ale přeci jenom měnilo skóre. Přes Radu a Jukla se míč dostal na levou stranu pokutového území Vlašimi, kde se balonu hned ujal Adam Vlkanova, který trochu se štěstím, ale o to pohledněji poslal balon o břevno do sítě.

Ve druhé půli byla nejprve vidět zvýšená aktivita na straně Středočechů. Z jejich náznaků, ale také z těch hradeckých, se však vpředu nic zásadnějšího neurodilo. S blížícím se koncem a prostřídáním na obou stranách se pak do několika šancí mohl hnát hradecký Samko, ani jednou ho však jeho spoluhráči koncovou přihrávkou nenašli. V nastavení neuspěl v tutovce ani domácí Firbacher, ale i tak se mohli Hradečtí radovat z hodně ubojovaného vítězství 1:0.