28.06.2020 | Jiří Paýr | Zápas

Duel tabulkových sousedů vítěze nenašel, Vlašim remizovala s Vyšehradem

Foto: Martina Klánová (slavojvysehrad.cz)
Vlašim – Zápas 27. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY mezi Vlašimí a Vyšehradem skončil nerozhodně 1:1. Lépe načali utkání dvou tabulkových sousedů domácí, které poslal ve 38. minutě do vedení Janda. Hosté se prosadili sedm minut po změně stran zásluhou Čvančary. Duel byl bohatý na střely, oba celky zakončovaly do prostoru mezi třemi tyčemi shodně devětkrát.
39' Janda
52' Čvančara
74' Diamé
bez karet
Sestavy
Řehák – P. Breda, J. Štochl, Broukal, D. Hašek – V. Svoboda, Průcha, Janda (71. Mil. Kadlec), Záviška (61. Diamé) – Vrána (55. P. Plachý), Fotr (71. Frizoni).
Na lavičce: Bačkovský, Sváta, Vedral
Trenér: Daniel Šmejkal
Otáhal – Kodr, T. Jablonský, Nitrianský, Šandera – Drobílek (62. Bašić), Suchan, M. Černý (83. Zinhasović), Čvančara (89. Vejvar) – Laňka (83. Daniel Kozel), Pouček (83. Alexandr).
Na lavičce: Dočekal, Mareš
Rozhodčí: Musil – Vodrážka, Lakomý • Stadion: Stadion v Kollárově ulici • Hráno bez diváků

Komentář

Souboj sousedů v tabulce ve Vlašimi nabídl ze strany domácích ne zrovna podařený vstup, Vyšehrad byl v úvodu aktivnější. Snažení hostujícího celku zakončil nepřesným zakončením Laňka. To domácí trochu probralo, Vlašim odpověděla šancí Oskara Fotra, který těsně minul branku. Netrvalo dlouho a o další šanci se postaral Vrána, ale jeho pokus zkrotil nadvakrát Otáhal. 

Hostující strážce svatyně pak mohl ve 21. minutě sledovat Kodrovo přesné zakončení, které však nebylo pro ofsajd uznáno. Této situace mohli hosté litovat o čtyři minuty později, kdy se Oskar Fotr elegantně zbavil všech protihráčů a následně zakončoval do odkryté branky. Ovšem míči se do cesty postavila tyč! Domácí útočník byl smolařem zápasu. Po půlhodině hry zakončoval Jandův centr, ale mířil jen do brankáře Vyšehradu, který neumožnil Vlašimi gólovou radost. 

Vše nakonec musel sedm minut před přestávkou napravit Ladislav Janda, který si počkal na zadní tyči a hlavou dopravil míč do sítě. Ještě do poločasu zahrozil hostující Pouček, ale ten branku minul.

Stejně jako v poločase prvním, tak i v tom druhém byla Vlašim na začátku dějství pasivnějším týmem a tentokrát za to pykala. V 52. minutě přišel centr do malého vápna, kde nejvýše vyskočil Tomáš Čvančara a vyrovnal na 1:1. 

Domácí inkasovaná branka na pár minut zmrazila, ale postupem času se Vlašim tlačila více do útoku. Ovšem dlouhé minuty hosté odolávali a dokázali nebezpečně hrozit z brejků, ale Řehák si dokázal vždy poradit. Domácí s blížícím se koncem zápasu vycítili šanci udeřit a v 81. minutě se ocitl sám s míčem ve vápně Průcha, ale výborným zákrokem podržel svůj tým Otáhal. 

Vyšehradský brankář se stal hrdinou svého týmu, když dokázal v 85. minutě zastavit i pokus Kadlece. Zápas nerozhodl ani Diamé svou tvrdou střelou a utkání mezi Vlašimí a Vyšehradem tak skončilo remízou 1:1.