29.06.2020 | David Klier | Zápas

Pardubice zdolaly díky skvělému úvodu Jihlavu a jdou znovu do čela ligy

Foto: Radek Klier (fkpardubice.cz)
Pardubice – Fotbalisté Pardubic po dvou remízách zabrali a porazili v televizní dohrávce 27. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY 2:1 Jihlavu. O výhře východočeského klubu, který se díky třem bodům vrátil zpět před brněnskou Zbrojovku do čela tabulky, rozhodl skvělý nástup do zápasu. Skóre otevřel už v 5. minutě Pavel Černý, o dalších pět minut později se prosadil i Michal Hlavatý. Jihlava utkání po změně stran zdramatizovala, když z penalty snížil Lukáš Zoubele, na body to ale nestačilo. Pardubice neprohrály již deset ligových střetnutí v řadě a opět se přiblížily vytouženému postupu do nejvyšší soutěže. Vysočina je šestá a na třetí barážovou příčku ztrácí už sedm bodů.
5' Černý
10' Hlavatý
57' Zoubele (pen)
26' Solil
36' Jeřábek
36' Paixao da Silva
50' Fortelný
60' Diouf
62' Mikuš
85' Kučera (trenér)
88' Hanzálek (trenér brankářů)
88' Kučera (trenér)
90' Smejkal
Sestavy
Boháč – Prosek, Toml, Šejvl, T. Čelůstka – Jeřábek – Zifčák, Solil (86. F. Čihák), Hlavatý (90+3. Tischler), Paixao da Silva (59. Cadu) – P. Černý (59. Pfeifer).
Na lavičce: Šmíd, Surzyn, Lee
Trenér: Jaroslav Novotný
Lancman – T. Svoboda, Diouf, Pojezný (19. Křišťál), Javůrek – Fortelný (75. Jakub Rezek), Lacko – Mikuš, Shudeiwa (80. Koubek), Zoubele (75. Smejkal) – Klobása (46. Arroyo).
Na lavičce: Veselý, Novotný
Trenér: Radim Kučera
Rozhodčí: Julínek – Vlasjuk, Dobrovolný • Stadion: Stadion Pod Vinicí • Hráno bez diváků

Komentář

Pardubice vstoupily do zápasu s minisérií dvou utkání bez výhry a hned od začátku ukazovaly, že to chtějí změnit. Hned v páté minutě se domácí tým dostal do protiútoku a po centru Čelůstky vstřelil první branku zápasu Pavel Černý, jehož hlavičku nezastavil ani na brankové čáře Jan Javůrek.

Jihlava opravdu začátek zápasu nezachytila, deset minut po začátku už prohrávala o dva góly. Po dalším centru Tomáše Čelůstky z levé strany si tentokrát balón našel Michal Hlavatý, který ho pohotově uklidil do sítě.       

Ve zbytku první půle ještě Pardubice chtěly zvýšit svůj náskok, na Jihlavu už ale znovu recept nenašly.

Hned ze začátku druhého poločasu to vypadalo, že bude k vidění ještě velké drama. Marek Boháč totiž fauloval Arroya a z nařízeného pokutového kopu skóroval Lukáš Zoubele.

Ovšem místo toho, aby ve zbytku zápasu tlačila Jihlava, bylo to spíše naopak. Domácí si i po inkasování branky vytvářeli šance a mohli navýšit skóre. Nejblíže tomu byl Tomáš Čelůstka, který z přímého kopu pouze pořádně protáhl brankáře Lancmana.         

I poté Pardubice hrozily, Vysočina ale už znovu neinkasovala, ovšem si ani sama nevytvořila žádnou gólovou šanci. Pardubice se tak vrátily zpět na první příčku před Brno, Jihlavě se naopak znovu zmenšila šance na účast v baráži o FORTUNA:LIGU.