27.06.2020 | Petr Dejnožka | Zápas

Dukla porazila Chrudim a na třetí pozici uniká pronásledovatelům

Foto: Karel Dvořák
Praha - Jeden z aspirantů na barážovou pozici FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY pražská Dukla zvládla domácí souboj s Chrudimí a díky třem bodům si pojistila třetí pozici v tabulce. Za tříbodovým vítězstvím vykročili domácí již v prvním poločase, ve kterém si vytvořili zásluhou Ayonga a Kozmy dvoubrankové vedení. Po pauze svůj náskok dokázali ještě vylepšit, zvítězili 3:0 a na čtvrtý Žižkov mají náskok již čtyř bodů.
5' Ayong
33' Kozma
53' Preisler
bez branek
30' Ayong
74' Krunert
77' Piroch
67' Vencl
77' Drahoš
Sestavy
Rada – Dancák, Piroch, Jakab – Preisler (83. Hadaščok), Doumbia (66. Fábry), Tetour, Souček (72. Ullman) – Holík (83. Kovaľ), Kozma – Ayong (66. Krunert).
Na lavičce: Hruška, Fišl
Trenér: Roman Skuhravý
Zíma – Hlavsa, Drahoš (80. Krčál), Vencl, Trávníček – Krištof (73. Janoušek), Sixta – Mužík (46. Kesner), Rybička (46. Havlena), Dostálek (46. Nikodem) – Vašulín.
Na lavičce: Mrázek, Fofana
Trenér: Jaroslav Veselý
Rozhodčí: Dorušák – Horák, Váňa • Stadion: Stadion Juliska • Hráno bez diváků

Komentář

Souboj o třetí barážovou pozici bojující Dukly a průběžně osmé Chrudimi začal v jasné režii týmu z hlavního města. Dukla Praha na svého soka nastoupila velmi zostra a za svoji úvodní aktivitu byla již po pěti minutách hry odměněna vedoucí brankou. Ve vápně dostal ideální pas nabíhající útočník Karsten Ayong, který dokázal předběhnout bránícího hráče soupeře a prudkou ranou na přední tyč rozjásal fanoušky na Julisce poprvé. O dvě minuty později mohlo být pro aspiranta na postup do nejvyšší soutěže ještě veseleji, Doumbia však z dobré pozice prostor mezi třemi tyčemi jen o kousek netrefil.

Po půlhodině hry se mohli radovat hosté, to by ale Vašulínovu hlavičku nemohli domácí zadáci vyhlavičkovat z brankové čáry. Naopak na druhé straně se skóre měnilo prakticky vzápětí. Podobná akce s přihrávkou pod sebe na nabíhajícího Daniela Kozmu, který přetlačil bránícího Dostálka a přesně mířenou ranou zvýšil již na 2:0. Dukla vývoj zápasu kontrolovala, vytvářela si další brankové příležitosti, jenže do přestávky již skóre navýšit nedokázala.

Chrudimi nepomohlo ani trojnásobné střídání o poločasové přestávce, krátce po návratu z kabin tahal Simon Zíma míč ze svojí branky potřetí. Přetažený centr z pravé strany zamířil až na zadní hranu pokutového území, kde se do něj ukázkově položil Dominik Preisler a technickým zakončením po zemi poslal balon přesně k tyči – 3:0!

Dukla i nadále většinu času kontrolovala balon a soupeře do větší brankové příležitosti nepustila. Nakonec si ještě v závěru užila radost ze čtvrtého gólu po tečované střele Kovala, ta ale byla vinou ofsajdové pozice jen dočasná. Vítězství 3:0 znamená pro domácí výběr další důležité tři body v boji o postup do baráže o FORTUNA:LIGU!