04.07.2020 | Roman Zajíček | Zápas

Dukla otočila za poločas zápas v Líšni, Pražané se přiblížili baráži

Foto: fkdukla.cz
Brno – Fotbalisté Dukly v zápase 28. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY vyhráli v Líšni 3:2. Domácí poslal do vedení Rolinek. Do poločasu snížil hostující Doumbia, jenže těsně před pauzou vrátil vedení domácím Kučera. Ve druhém poločase pak vyrovnal hostující Fábry a skóre zápasu otočil Jakab. Dukla výrazně posílila svou pozici na třetím místě.
21' Rolinek
44' Kučera
37' Doumbia
72' Fábry
82' Jakab
bez karet
73' Dancák
Sestavy
Halouska – Jeřábek, Hlavica, O. Ševčík, Bednář – Kučera (84. Chládek) – O. Vintr (46. Vasiljev), Demeter (71. Matocha), Minařík (68. Málek), Rolinek (84. Fila) – Zikl.
Na lavičce: Vítek, Machálek
Trenér: Robert Kafka
F. Rada – Dancák, Piroch (68. Fábry), Jakab – Kozma, Daniel Tetour, Doumbia, D. Souček (82. Kovaľ), Preisler (82. Ullman) – Lukáš Holík (85. Fišl), Ayong (46. Hadaščok).
Na lavičce: Hruška, Seung Bin
Trenér: Roman Skuhravý
Rozhodčí: Hocek - Blažej, Vaňkát • Stadion: Areál SK Líšeň • Hráno bez diváků

Komentář

Souboj mezi Líšní a pražskou Duklou nabídl velmi zajímavý první poločas. Už ve 12. minutě zahrozil nebezpečně Zikl, míč však proletěl těsně vedle Radovy brány. Na druhé straně se dostával do šance hlavičkující Preisler a také nebezpečně střílející Doumbia, brankář Halouska si ale dokázal poradit. Co Pražanům v prvním poločase vůbec nefungovalo, byla obrana. Dlouhé centry a náběhy nedokázali svěřenci Romana Skuhravého eliminovat a poprvé za to byli potrestaní v 21. minutě. Jeřábkův centr na zadní tyč v poklidu uklidil do sítě neobsazený Martin Rolinek – 1:0.

Dukla po inkasované brance zvýšili aktivitu a velkou šanci měl Jakab, jehož střela zamířila jen těsně nad Halouskovu horní tyč. Pražané se vyrovnání přeci jen dočkali. Ve 37. minutě zahrávali roh, na velkém vápně se dostal ke střele z otočky Mohamed Doumbia a přízemním pokusem překvapil brněnského gólmana. Minutu před koncem se však Brňané dostali znovu do vedení. Po standardce se dostal k míči Jakub Kučera a do kabin se tak odcházelo za příznivějšího stavu pro Brno.

Druhý poločas začal velkou šancí Jakaba, který se opřel do míče z dvaceti metrů a Halouska musel vytáhnout důležitý zákrok. Brněnští fotbalisté se ve druhé části zápasu prakticky jen bránili a čekali na brejky. Sice nějaké náznaky byly, ale kupříkladu Zikl se neprosadil. A tak přišel trest za pasivitu. Dukla v útoku soupeři pořádně zatápěla, až z toho vzniklo vyrovnání. Obléhání branky ukončil přízemní střelou střídající Marek Fábry. Ten po čtyřech minutách pobytu na hřišti vystřelil a nic netušící Halouska lovil míč ze sítě – 2:2.

A to ještě nebylo vše. Dukle se totiž podařilo v 82. minutě duel překlopit na svou stranu. Josef Jakab prošel domácí obranou jako nůž máslem, trkl do míče a ten skončil v brněnské bráně – 2:3. To už byl pro Brno těžký direkt a zkušenější Pražané si závěr zápasu pohlídali. Pohledné utkání bohaté na góly tak skončilo výhrou Dukly Praha, která si upevnila pozici na barážových příčkách.