06.07.2020 | Tomáš Secký | Zápas

Varnsdorf vyhrál a opustil sestupovou pozici, Vítkovice sestupují

Foto: Tomáš Secký
Varnsdorf – Fotbalisté Varnsdorfu porazili v 28. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY Vítkovice 3:1 a opustili předposlední sestupovou pozici v tabulce. Domácím se vydařil úvod zápasu, kdy Slezanům vstřelili během deseti minut dva góly z kopaček Schöna a Ondráčka. Po změně stran přidal třetí zásah Breda, v závěru pak hosté ještě snížili. Varnsdorf opustil předposlední sestupovou pozici, naopak poslední Vítkovice sestupují.
4' Schön
9' Ondráček
68' Breda
90' Chvěja
58' Barac
52' Russmann
65' Plesník
87' Chvěja
89' Matoušek
Sestavy
Samoel – Barac, Kouřil, Kubista, Heppner – Bláha, Kocourek – Breda, Ondráček (84. Zezula), Šimon (90. Novák) – Schön.
Na lavičce: Vaňák, Micovčák, Pajkrt, Kubr
Trenér: David Oulehla
Květon – Helebrand, Plesník, Russmann, Buchvaldek (76. Matoušek) – Martišiak, Kania, Chvěja, Ožvolda (84. Dziuba), Motyčka (57. Macej) – Bolf.
Na lavičce: Netolička, Šindler
Trenér: Jaroslav Netolička
Rozhodčí: Adámková – Kotík, Lakomý • Stadion: Městský stadion v Kotlině • Hráno bez diváků

Komentář

Úvodní minuty utkání posledních dvou týmů tabulky patřily Varnsdorfu. Ten využil hned první šanci ve čtvrté minutě. Skvělou práci na pravé straně hřiště odvedl David Breda, který zatáhl míč po lajně a zpětnou přihrávkou našel nabíhajícího Patrika Schöna, jenž neměl se zakončením problém – 1:0.

Byť se hosté snažili o rychlou odezvu, byl to opět Varnsdorf, který udeřil podruhé během pěti minut. Petr Heppner si zpracoval míč, udělal dva rychlé kroky a vyslal centr do vápna, kde našel hlavu Adam Ondráčka. Ten předloženou nabídku využil a bez zaváhání zamířil pod břevno. To bylo ale z první půle vše. Nic zásadního zbytek poločasu nepřinesl. Přítomní diváci často viděli hru ve středu pole s řadou nepřesných přihrávek na obou stranách.

Začátek druhé půle patřil jednoznačně hostům. Postupná kombinační hra Vítkovic přinesla první velkou šanci v šedesáté minutě, když hlavou zakončoval Dominik Martišiak. Pozorný Miroslav Samoel ale předvedl skvělý zákrok, míč z brankové čáry doslova vyškrábl.

A tak o osm minut později udeřili domácí potřetí. Jakub Barac přesným centrem vybídl Davida Bredu k zakončení, který hlavou mířil přesně k levé tyči. I přesto Vítkovice nesložily zbraně a snažily se s výsledkem něco udělat. To se ale povedlo až v druhé minutě nastavení, když se ze standardní situace prosadil Ondřej Chvěja střelou do šibenice.

Varnsdorf se po 28. kole posunul na čtrnáctou pozici, naopak Vítkovice zůstávají poslední a sestupují.