05.07.2020 | Matěj Vybíral | Zápas

Třinec si doma poradil se Sokolovem

Foto: fotbaltrinec.cz
Třinec – Fotbalisté Třince ve 28. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY zdolali souseda v tabulce Sokolov 2:1. Domácí měli více šancí a po poločase vedli 1:0. V 60. minutě skóroval z penalty Valenta a Západočeši poté už jen výsledek korigovali. Třinec se posunul na 12. místo, Baník zůstává 14. o bod před hranicí sestupu. Už zítra ho bude moci přeskočit Varnsdorf.
41' Hlúpik
60' Valenta (pen)
73' Yu
90' Wojnar
59' Fryšták
Sestavy
Chmiel – Omasta, Kušnír, Šuľa, Janoščín – R. Vaněk I., Weber (85. Machalík) – Hlúpik, J. Valenta, Cienciala (78. Puchel) – Akulinin (78. Wojnar).
Na lavičce: Mrózek, Bulawa, Čelůstka, Samiec
Trenér: Svatopluk Habanec
Fryšták – Šmehyl (60. Machuča), Tkadlec (74. A. Čihák), Vondra, Hasil – Krátký, Kopřiva, Skopec, Jakub Dvořák II. (60. Štursa) – Vávra (12. Yu), Červenka.
Na lavičce: Dvořák I., Vrtělka
Trenér: Bohuslav Pilný
Rozhodčí: Houdek - Hrabovský, Hurych • Stadion: Stadion Rudolfa Labaje • Hráno bez diváků

Komentář

Třinec vstoupil do utkání aktivněji, ale na velké šance musel čekat dlouho. Střílenou přihrávku Webera lapil Fryšták a únik Ciencialy s Janoščínem stihla zastavit sokolovská defenziva. Na druhé straně zakončoval Šmehyl technicky, Chmiel se ale stačil přesunout.

Tutovka přišla až ve 41. minutě, vypracovali si ji Slezané a hned ji zužitkovali. Valentovu střelu zpoza šestnáctky Fryšták vyrazil jen před sebe k Filipu Hlúpíkovi, který z dorážky otevřel skóre. Do kabin tak šli spokojenější domácí.

Třinec měl další příležitosti hned na začátku druhé půle. Odražený míč po rohovém kopu se dostal k Ciencialovi, který však branku přestřelil. O chvíli později Hlúpík unikl hostující obraně, obhodil si Fryštáka, který ho fauloval. Domácí kopali penaltu, kterou proměnil bez problémů Jiří Valenta.

Rozhodnuto však ještě nebylo, Sokolov duel zdramatizoval v 73. minutě. Kopřivův centr si našel Kanghyun Yu a zblízka propasíroval míč za Chmiela. Srovnat už ale Baník nezvládl. Poslední šanci zápasu měli Slezané, Cienciala se šikovně prokličkoval mezi třemi protihráči a střelou ke vzdálenější tyčce těsně minul branku. Třinec zvítězil na jaře podruhé, Sokolov nedokázal navázat na vítězství nad Varnsdorfem.