04.07.2020 | Ondřej Novotný | Zápas

Hradec porazil Ústí 1:0, v samém závěru rozhodl Král

Foto: fchk.cz
Hradec Králové - Fotbalisté Hradce Králové ve 28. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY hostili ústeckou Armu. Utkání soupeřů z horní poloviny tabulky gól nenabídlo až do samého závěru, kdy se prosadil hradecký Král. Domácí tak ještě teoreticky mohou proniknout na třetí místo, ale musí spoléhat na zaváhání Dukly.
88' Král
bez branek
57' Jukl
54' Matějka
Sestavy
Vízek – Donát (72. Král), Martinec, Zbrožek, Urma – Jukl (82. Soukeník), J. Rada (50. Firbacher) – Samko (50. Kateřiňák), Vlkanova, Ch. Frýdek (46. Šípek) – Prekop.
Na lavičce: Ottmar, Čech
Trenér: Zdenko Frťala
J. Plachý – Hudec, Pimpara, Chodora, Drame – Bassey (89. P. Škoda), Černý (82. M. Bílek), Čičovský (78. Kunc), M. Valenta, Prošek – L. Matějka.
Na lavičce: Tvrdoň, Bechyně, Zůza
Trenér: Petr Vrabec
Rozhodčí: Petřík - Paták, Dobrovolný • Stadion: Všesportovní stadion • Hráno bez diváků

Komentář

Obrana domácích v úvodu utkání zapomněla na ústeckého Basseye, ten si však se svojí pozicí na hranici velkého vápna neporadil dobře a pálil nad. Chvíli na to měl na druhé straně po standardní situaci velkou příležitost na otevření skóre Vlkanova, balón ale poslal pouze do břevna.

Zbytek poločasu na jednu stranu nepřinášel nulovou hru směrem dopředu ani od jednoho z týmů, na tu druhou se však Hradec a ani Ústí vpředu nějak extra povedeným výkonem také neprezentovali. Změnit to mohl hned začátek druhé půle, z hranice šestnáctky hostující Bassey pálil dobře na zadní tyč, brankář Vízek ale předvedl perfektní skok a ještě lepší zákrok konečky prstů. Varování Hradci nestačilo, o chvíli později ho ale opět ještě dokázal zachránit brankář Vízek.

Postupem času se předvedl i na druhé straně mezi třemi tyčkami stojící Plachý. Chvíli před uplynutím hodiny hry dostal do vápna balón hradecký Prekop, hostující brankář ale jasnou gólovku pohotově dokázal vyrazit pryč ze svého území. Deset minut na to si na Plachým vylámal zuby také Vlkanova, který si sice dobře zasekl v šestnáctce obránce, střela na zadní tyč však byla také zlikvidována. 

A tak rozhodující moment přišel až dvě minuty před koncem. Votroci se neustále snažili směrem dopředu něco vymýšlet, a i když se jim často nedařilo, z jedné akce vybojovali rohový kop. Ten na přední tyčce trkl na vzdálenější stranu branky Jan Král, který tak rozhodl o utrápeném vítězství Východočechů.