03.07.2020 | Ondřej Novotný | Zápas

Pardubice porazily v derby Chrudim a před druhým Brnem mají náskok čtyř bodů

Foto: Radek Klier / fkpardubice.cz
Chrudim – Východočeské derby mezi Chrudimí a Pardubicemi vyhrál papírový favorit. Vedoucí tým FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY z Pardubic zvítězil na hřišti Chrudimi 3:1, když se dvakrát prosadil Michal Hlavatý a jednou Cadu. Jediný chrudimský zásah obstaral zkraje druhého poločasu Tomáš Dostálek. Pardubičtí tak mají v čele tabulky F:NL náskok čtyř bodů před druhým Brnem, Chrudim zůstává devátá.
52' Dostálek
18' Hlavatý (pen)
29' Lopes Cruz
74' Hlavatý (pen)
17' Krčál
61' Dostálek
72' Drahoš
73' Vencl
88' Janoušek
bez karet
Sestavy
Zíma – Krčál (60. Havlena), Vencl, Drahoš – Trávníček, Janoušek, Kesner, Sixta, Dostálek (74. Ujec) – Rybička (74. Hlavsa), Vašulín.
Na lavičce: Gregovský, Fofana, Javůrek, Krištof
Trenér: Jaroslav Veselý
Boháč – Prosek, Šejvl, Toml, Čelůstka – Jeřábek – Cadu (87. Miker), Hlavatý, Solil (90. Čihák), Zifčák (87. Tischler) – Černý (57. Pfeifer).
Na lavičce: Šmíd, Surzyn, Lee
Trenér: Jaroslav Novotný
Rozhodčí: Ginzel – Novák, Váňa • Stadion: Stadion Za Vodojemem • Hráno bez diváků

Komentář

Úvodní minuty přinesly z obou stran více těch momentů, které příliš zajímavého neznamenaly. Změna nastala po čtvrt hodině hry, kdy se nejprve hostující Hlavatý z hranice velkého vápna zastřeloval. O chvíli později však po rohu zahrál domácí Krčál rukou ve vlastním vápně a s nařízeným pokutovým kopem už si hostující Michal Hlavatý poradil bezpečně.

Ofenzivně se poté začali prezentovat i domácí. Vpředu se jim místy i poměrně zadařilo, vždy však pouze dostali balon k pokutovému území, odkud už nebezpečí nepřišlo. Změnou byl samostatný únik Rybičky, ten však včasným výběhem z branky a dobrým zákrokem zastavil Boháč.

Svěžeji se tak vpředu pohybovali spíše hosté, což potvrdil po půl hodině hry i pardubický Cadu, který využil obrovského množství prostoru a především času na to, aby z otočky z prostoru za hranicí šestnáctky vypálil k levé tyčce. Pardubice vedly 2:0.

Chrudimští se sice ještě dokázali vrátit do hry na začátku druhého poločasu, když si na centr Trávníčka z levé strany naskočil na přední tyčce Tomáš Dostálek, který hrudí dopravil míč za záda Boháče. Jenomže poté byla nařízena další penalta pro Pardubice, když se při odkopu balonu střetl Rybička a hostující Toml. Míč si na puntík postavil znovu Michal Hlavatý, jenž ani nyní neměl problém změnit skóre.

V závěru utkání ještě nastřelil břevno pardubické branky Drahoš, jinak se však k lepším situacím už domácí neprobojovali. Pardubice se tak po zisku dalších třech bodů přiblížily ke konečnému prvnímu místu v tabulce, a tedy postupu mezi českou fotbalovou elitu.