11.07.2020 | Roman Zajíček | Zápas

Líšeň si s chutí zastřílela proti Třinci, Silný se blýskl hattrickem

Brno – Fotbalisté Líšně v 29. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY porazili Třinec 6:2. Branky přitom padaly až na úvodní gól Silného až ve druhém poločase. Jan Silný po pauze zkompletoval hattrick, za domácí se trefili ještě Rolinek, Matocha a Zikl. Za hosty se prosadili Cienciala a Machalík.
38' Silný
48' Rolinek
60' Silný
70' Matocha
73' Silný
78' Zikl
51' Cienciala
75' Machalík
45' Hlavica
68' Machálek
31' Samiec
40' Hlúpik
Sestavy
Halouska – Jeřábek, Hlavica, Bednář – Fall (69. Matocha) – T. Machálek, Demeter (63. Kučera), Málek (79. Vasiljev), Rolinek – Zikl (79. Minařík), Silný (79. O. Vintr).
Na lavičce: Vítek, Fila
Trenér: Robert Kafka
Mrózek – Omasta (88. Burgo), Gáč, Šuľa (65. Puchel), Janoščín – Hlúpik (65. Machalík), R. Vaněk I. (65. Kušnír), Samiec, Weber, Cienciala – Wojnar (56. Lasota).
Na lavičce: Chmiel
Trenér: Svatopluk Habanec
Rozhodčí: Vojkovský - Koval, Podaný • Stadion: Areál SK Líšeň • Hráno bez diváků

Komentář

V souboji tabulkových sousedů začala lépe domácí Líšeň. Z hranice vápna napřáhl Fall, ale jeho přízemní pokus v poklidu kryl Mrózek do rukavic. Ve 20. minutě přišla největší šance brněnského týmu v dosavadním průběhu duelu. Málkův centr prošel na hlavičku Silného, který těsně přestřelil horní tyč. Hosté kontrovali o pět minut později. Z dobré pozice to zkusil Cienciala a Halouska se musel v bráně pořádně protáhnout. V tu chvíli se zdálo, že Třinečtí přebírají iniciativu a jsou lepším týmem, jenže Jan Silný vymyslel výbornou akci, která skončila gólem. Šikovný útočník se prosadil přes dva obránce a pěknou střelou do šibenice nedal Mrózkovi šanci – 1:0.

Silný hrál dál výborný zápas. Jeho centr z levé strany našel kopačky Málka, jehož nebezpečnou střelu musel třinecký gólman zpacifikovat. V závěru ještě zahrávali Slezané standardku Vaňkem, pro Halousku ale nevznikl žádný problém.

Ve druhém poločase si diváci přišli na své. Sotva se usadili do hlediště, radost jim udělal přesnou střelou Martin Rolinek – 2:0. O tři minuty později se dočkali také hosté, kteří utkání mohli zdramatizovat. Hlúpik posadil přesný centr na hlavičku Lukáše Ciencialy – 2:1. Svěřenci kouče Habance sahali po vyrovnání, Wojnarova střela skončila na boční síti. Místo vyrovnání však přišla po hodině hry třetí branka Brňanů. Po centru Rolinka hlavičkoval Jan Silný a Mrózek byl bez šance – 3:1.

Střelecké hody pokračovaly i nadále. V 70. minutě vypálil z dvaceti metrů Marek Matocha a po minutovém pobytu na hřišti poslal do třinecké brány čtvrtou navštívenku – 4:1. O další tři minuty později se dočkal Jan Silný, který zkompletoval svůj dnešní výkon hattrickem – 5:1. Hodně gólů dnes padalo hlavou, v 75. minutě se na zadní tyči zjevil David Machalík a znovu došlo na úpravu skóre – 5:2.

Dvanáct minut před koncem se účet utkání uzavřel. Dočkal se i Martin Zikl, jenž dostal ideální pas před bránu a nechytatelnou střelou dovršil vysoké vítězství Líšně 6:2.