11.07.2020 | Jiří Paýr | Zápas

Jihlava zvládla přestřelku ve Vlašimi, výsledek musela otáčet

Foto: Jiří Paýr
Vlašim – Jihlavská Vysočina zvítězila v duelu 29. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY ve Vlašimi 3:2. Do vedení šli hosté zásluhou kanonýra Stanislava Klobásy už v 6. minutě, pět minut před přestávkou ovšem srovnal Michal Vrána. Všemu navíc předcházela neproměněná penalta Vlašimi, kterou zazdil Ladislav Janda. Přesto domácí po přestávce vedli, když se prosadil Milan Kadlec. Vlašim ale hubený náskok neudržela. Jen o tři minuty později srovnával Rajmund Mikuš, čtvrthodinu před koncem pak dokonal obrat Ekvádorec Luis Arroyo.
40' Vrána
53' Kadlec
6' Klobása
56' Mikuš
76' Arroyo
bez karet
71' Ritter
74' Křišťál
Sestavy
Řehák – D. Hašek, J. Štochl, Broukal, Mil. Kadlec – Záviška (66. Diamé), Janda (57. Průcha), Blecha, P. Breda (78. Frizoni) – V. Svoboda, Vrána.
Na lavičce: Bačkovský, Sváta, Le Tuan, Bičiště
Trenér: Daniel Šmejkal
Lancman – Pojezný, Křišťál, T. Svoboda, Fortelný (57. Ritter) – Lacko, F. Novotný, Smejkal (77. Koubek), Mikuš (88. Javůrek) – Jakub Rezek (57. Arroyo), Klobása (57. Zoubele).
Na lavičce: Veselý, Diouf
Trenér: Radim Kučera
Rozhodčí: Machálek – Caletka, Hurych • Stadion: Stadion v Kollárově ulici • Hráno bez diváků

Komentář

Poslední domácí představení fotbalistů Vlašimi nabídlo přítomným divákům kvalitní fotbalovou podívanou. Oba celky se prezentovaly aktivní hrou směrem dopředu a jako první se odměny dočkali hosté. Křišťál nejprve mířil hlavou nad branku, ale po šesti minutách hry se dokázal krásně do růžku trefit Stanislav Klobása. Odpověď domácích mohla přijít po čtvrthodině hry, kdy se před odkrytou brankou ocitl kapitán Janda, nedokázal ale míč usměrnit do sítě.

Vlašim rozjela svou snahu za vyrovnáním další akcí ve 20. minutě. Tentokrát napřáhl ke střele Záviška a trefil břevno hostující svatyně. Odpovědí hostů byla šance Smejkala, ale ten branku minul. Nezdarem skončila i střela Mikuše, kterou vyrazil Řehák. Domácí tedy mohli trestat. Ve 26. minutě byl ve vápně faulován Václav Svoboda. Míč si postavil na penaltový puntík Ladislav Janda, ale jeho střelu k tyči dokázal Lancman vyrazit. 

Vlašimský kapitán neobul do zápasu střelecké kopačky a deset minut před koncem poločasu nedokázal míč usměrnit do prázdné branky. Vše však napravil z domácího pohledu Michal Vrána, který ranou na zadní tyč zaslouženě vyrovnal.

Po změněn stran oba celky nezapomněly na svou aktivitu a hned v úvodu byly k vidění na obou stranách zajímavé akce, ale ani jedna z nich neskončila zakončením. V 54. minutě se už diváci zakončení dočkali. Ladislav Janda neuspěl, ale odražený míč dokázal do sítě dopravit Milan Kadlec a Vlašim vedla 2:1. 

Modrobílá radost však neměla dlouhého trvání. Ihned po rozehrávce se dostal k míči Rajmund Mikuš a bylo vyrovnáno. 

Následně oba celky prostřídaly a lépe změny v sestavě sedly hostům, kteří kontrolovali častěji míč. Ovšem paradoxně mohli inkasovat. Na útočný výlet se vydal stoper Štochl a jeho střela jen těsně minula branku! 

Nedáš – dostaneš! Čtvrthodinu před koncem zápasu došlo k chybné rozehrávce, Luis Arroyo si navedl míč přímo na střelu a ranou k tyči poslal Jihlavu podruhé v utkání do vedení – 2:3. 

Závěr zápasu směřoval k dramatu, kdy se domácí snažili ještě vyrovnat. Ovšem hosté byli tím týmem, který mohl měnit skóre, Řehák se ovšem dvakrát vyznamenal. Těžit nakonec mohli i domácí, ale střelu z přímého kopu z dílny Frizoniho Lancman vyrazil a v poslední vteřině utkání nedokázal propasírovat míč do sítě ani Vrána. 

Zápas tedy skončil výhrou Jihlavy 3:2.