14.07.2020 | Tomáš Secký | Zápas

Varnsdorf remizoval bez branek s Líšní a slaví záchranu

Foto: Tomáš Secký
Varnsdorf – Fotbalisté Varnsdorfu slaví v posledním kole záchranu ve FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE! Severočeský tým remizoval na domácím hřišti bez branek s Líšní a dotáhl se bodově na Sokolov, který prohrál v Hradci Králové 0:2. Díky lepším vzájemným utkáním se Varnsdorf posunul v tabulce před Baník na čtrnáctou pozici a zajistil si tak právo startovat ve druhé nejvyšší soutěži i v příštím ročníku!
bez branek
bez branek
bez karet
56' Jeřábek
72' Rolinek
Sestavy
Vaňák – Heppner (82. Zezula), Kouřil, M. Kubista, Barac – Bláha, Kocourek – D. Breda, Daniel Novák (88. L. Novák), Šimon – Schön (53. Ondráček).
Na lavičce: Samoel, Pajkrt, Kubr
Trenér: David Oulehla
Vítek – Jeřábek (73. Minařík), Hlavica, Bednář, Matocha – Vasiljev (46. Fall), Kučera, Málek (84. Fila), O. Ševčík – Rolinek (73. O. Vintr), Silný (62. Zikl).
Na lavičce: Halouska, Machálek
Trenér: Robert Kafka
Rozhodčí: Orel – Vitner, Klupák • Stadion: Městský stadion v Kotlině • Hráno bez diváků

Komentář

Zápas o všechno. Tedy pro Varnsdorf. Ten vstoupil do utkání s jasným cílem – vyhrát nebo minimálně remizovat. A k tomu ještě doufal, že Hradec doma porazí Sokolov.

První půle vyšla lépe domácím. Ti byli častěji na míči a čtvrt hodiny nepustili Líšeň téměř vůbec do hry. Varnsdorfu však chyběla přesnost ve finální přihrávce, zakončit tak nedokázal. Nejblíže gólu byl až ve 42. minutě Matěj Šimon, jenž si naběhl na přízemní centr a tvrdou střelou trefil pouze brankovou konstrukci.

Do druhé půle udělal Robert Kafka změnu v sestavě, čímž výrazně oživil hru hostujícího celku. Lamine Fall sbíral důležité centry za obranu a rozdával přesné přihrávky směrem dopředu, což Varnsdorfu činilo problém. Nervozita na hřišti se stupňovala a přišly první žluté karty. V 55. minutě si ji za faul na Daniela Nováka vysloužil Michal Jeřábek, o patnáct minut později Martin Rolinek.

Přestože to byli hosté, kteří měli ve druhé půli více ze hry, byl to paradoxně Varnsdorf, který mohl rozhodnout. V 86. minutě si na centr do pokutového území naběhl David Breda a hlavičkou jen o pár centimetrů minul tři tyče.

Varnsdorf díky remíze 0:0 s Líšní a výhře Hradce nad Sokolovem zůstává ve FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE i pro příští ročník.