14.07.2020 | Adam Joska | Zápas

Chrudim zakončila sezónu výhrou, s Vítkovicemi ale musela otáčet

Foto: mfkchrudim.cz
Chrudim – Poslední tři body přidali do tabulky fotbalisté Chrudimi. Ti hostili v závěrečném kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY poslední Vítkovice, které se se soutěží loučí, a byli tak jasnými papírovými favority. Lépe přesto začali hosté, kteří v poločase vedli po trefě Dominika Martišiaka. Chrudim ale nesložila zbraně a třemi zásahy dokonala po změně stran obrat. Do střeleckých statistik se zapsali rovným dílem Daniel Vašulín a Petrové Drahoš s Rybičkou.
50' Vašulín
59' Drahoš
86' Rybička
33' Martišiak
83' Rybička
11' Ožvolda
37' Plesník
Sestavy
Zíma – Řezníček, Drahoš, Krištof, Hlavsa – Kesner, Janoušek – Mužík (89. Krčál), Rybička, Trávníček (57. J. Havlena) – Vašulín (79. Ujec).
Na lavičce: Gregovský, Javůrek, Bašek
Trenér: Jaroslav Veselý
Květon – Bolf, Motyčka, Helebrand, Plesník – Dziuba (53. Chvěja), Ožvolda – Macej (77. Celba), Buchvaldek (77. Šindler), Matoušek – Martišiak (60. Kania).
Na lavičce: Netolička, Navrátil
Trenér: Jaroslav Netolička
Rozhodčí: Musil – Dobrovolný, Hock • Stadion: Stadion Za Vodojemem • Hráno bez diváků

Komentář

Úvod utkání mezi o lepší postavení v tabulce bojující Chrudimí a již jistě posledními Vítkovicemi příliš zajímavých příležitostí nenabídl. Na první stoprocentní šanci se čekalo třiadvacet minut, Řezníček se po pravé straně dostal do pokutového území, odkud přízemním centrem našel na penaltě volného Ondřeje Kesnera, jenže chrudimský kapitán trestuhodně minul. O chvíli později se mohlo měnit skóre také na opačné straně, z malého vápna hlavičkou jen těsně minul levou tyč Martišiak. Ve 33. minutě domácí obrana propadla na levé straně, Dominik Martišiak si obhodil Krištofa a následně po zemi mezi nohama propálil gólmana Zímu – 0:1.

Chrudimští hned od začátku druhé půle zabrali, zvýšená aktivita jim v 50. minutě přinesla odměnu v podobě vyrovnání. Křištofův lehký lob do vápna si tělem pokryl Daniel Vašulín a v pádu prostrčil míč mezi nohama brankáře Květona – 1:1. 

Po střídání na obou stranách Chrudim v 59. minutě otočila vývoj po rohovém kopu z pravé strany. Na ten si na hranici malého vápna neomylně naskočil Petr Drahoš, jenž hlavičkou o zem mířil přesně – 2:1. O šest minut později předvedli domácí poměrně nečekaně sehranou standardku, do míče se místo Kesnera opřel Krištof, s jehož dělovkou měl brankář hostí plné ruce práce.

Denis Krištof podával v posledním ligovém kole kvalitní výkon. V 77. minutě po dobře rozehraném rohu v podání Havleny z pravé strany poslal míč hlavou do tyčky, ani z následné skrumáže se svěřenci trenéra Veselého neprosadili. Vítkovicím v závěru nepomohla ani další střídání, nedařilo se jim dostat se do vážnější příležitosti. 

O třech bodech pro domácí celek tak definitivně rozhodl v 86. minutě Petr Rybička, který si na bližší tyči počkal na centr Ujce z pravé strany a uklidil míč z první přesně k tyči – 3:1.

Ohlasy trenérů

Jaroslav Veselý (MFK Chrudim): „Musím říct, že to byl hodně těžký poslední zápas sezony. První poločas jsme nezačali ani špatně, měli jsme tam tlak a šance, z kterých by šlo dát gól, ono by nás to uklidnilo a soupeře by to dorazilo. Ale stalo se, že jsme z první vážnější situace ze hry dostali gól, předtím soupeř hrozil dvakrát ze standardky, to byl takový vykřičník, který jsme nebrali vážně. Po gólu to na nás hodně lehlo, dohrávali jsme poločas ve velké křeči a vypadalo to na velký průšvih. Musím pochválit kluky, jak za to druhý poločas vzali, myslím si, že jsme to ubojovali, rozběhali, přidali jsme v soubojích a zaslouženě jsme to otočili. Poté jsme to zkušeně dohráli, víceméně jsme už soupeře do ničeho nepustili. Mohli jsme si ten první poločas odpustit, ale zakončil bych to: konec dobrý, všechno dobré.“

Ondřej Smetana (MFK Vítkovice): „První poločas nám dával nějakou optimistickou naději na úspěšný výsledek, bohužel jsme nezvládli nástup do druhého poločasu a naděje na dobrý výsledek se rychle rozplynula. Ve druhé půli jsme udělali jednu chybu na vyrovnávací gól na 1:1, potom standardka, kde bychom náběh chrudimského hráče měli určitě zastavit nebo ubránit. Takže jednoduše jsme dostali dva góly a pak už si to domácí pohlídali.“