14.07.2020 | Matěj Vybíral | Zápas

Vyšehrad v posledním kole porazil Prostějov

Foto: slavojvysehrad.cz
Praha - V zápase týmů ze spodní poloviny tabulky se v závěrečném kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY kopalo po penaltě na každé straně a diváci se nakonec dočkali výsledku 3:1 pro Vyšehrad. Skóre otevřel domácí Kokorovič z pokutového kopu, zvýšil Suchan. Prostějovský Stříž snížil v 61. minutě opět z penalty. V samotném závěru ještě přidal branku domácí Pouček.
23' Kokorović (pen)
45' Suchan
90' Pouček
61' Stříž (pen)
72' Drobílek
83' Zinhasović
85' Laňka
62' Bialek
63' Lutonský
75' Biolek
Sestavy
Dočekal (46. Babka) – Kodr (46. V. Mareš), Kokorović, T. Jablonský – Laňka, M. Černý (58. Daniel Kozel), Suchan (78. Švejdík), Alexandr, Drobílek – Zinhasović, Vejvar (78. Pouček).
Na lavičce: Šandera
Mucha – Stříž, Bialek, Schuster, Machynek – Zapletal, Slaměna, Pernackyj (81. Ircing), Biolek (78. Sedláček), Dittmer (54. Kovář) – Lutonský.
Na lavičce: Bréda
Trenér: Pavel Šustr
Rozhodčí: Černý - Podaný, Batík • Stadion: Stadion Evžena Rošického • Hráno bez diváků

Komentář

První příležitost zápasu si vytvořili hosté po dvaceti minutách hry. Milan Lutonský dostal přihrávku do úniku, ale obránci mu situaci ztížili. Prostějovský útočník musel zakončovat z hranice vápna a jeho střelu vytáhl gólman Dočekal. 

Vzápětí se dopředu dostal Vyšehrad a vybojoval penaltu po faulu na Jana Vejvara. Ed Kevin Kokorović vypálil k pravé tyči, kam se sice natahoval Mucha, ale na balon těsně nedosáhl. Ve 37. minutě mohli Pražané přidat další gól, Drobílek se zbavil obránce a mířil k zadní tyči, Mucha však hosty podržel. 

Z následné akce mohl Prostějov srovnat. Michal Zapletal dostal přihrávku na hranici ofsajdu, položil si obránce, ale Dočekala překonat nedokázal. Těsně před poločasovou přestávkou přidali domácí druhou trefu. Centr Tomáše Jablonského našel přesně hlavu Jana Suchana, který nedal hostujícímu gólmanovi šanci. 

Příležitosti z brejků následovaly i ve druhém poločase. Ani druhý únik ovšem Milan Lutonský nevyužil, tentokrát zazářil střídající gólman Babka. O chvíli později hosty zachránilo břevno při Kokorovićově tečovaném centru. V 61. minutě pak Prostějov dokázal snížit z penalty. Michal Stříž důraznou střelou propálil Babku, který si na míč sáhl. 

Lutonský následně spálil velkou šanci na srovnání. Kličkou v pokutovém území se zbavil obránce, ale znovu nepřekonal brankáře. Matouš Babka se zaskvěl i v 73. minutě, kdy vytáhl zakončení Kováře v pádu z bezprostřední blízkosti. 

Další příležitost si už Prostějov nevypracoval a v nastavení přidal Vyšehrad třetí gól. Drobílek ideálním pasem vybídl ke skórování Lukáše Poučka, jenž vypálil tvrdě k tyči. Domácí tak zvítězili 3:1 a v tabulce jsou po posledním kole na 12. pozici, dvě příčky za Prostějovem. Oba celky se ale ještě mohou posunout dozadu o jednu pozici po dohrávce Třince s Vlašimí.