23.08.2020 | Matěj Vybíral | Zápas

Po špatném startu obrat. Žižkov na úvod přehrál Táborsko

Foto: Ema Bartalská
Táborsko - Poslední zápas úvodního kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY potěšil příznivce Žižkova. Na hřišti navrátilce z Táborska, které se po sestupu dokázalo v nejkratším možném čase vrátit do druhé nejvyšší soutěže, sice Pražané prohrávali po parádní trefě Petra Plachého, ještě do půlky ale Viktorie dvěma slepenými trefami skóre otočila. A když se ukázkově z přímého kopu trefil David Březina, dokráčeli hosté k úvodní výhře v poměru 3:1.
17' Plachý
33' Richter
35' Diviš
72' Březina
bez karet
43' Urbanec
60' Skopec
Sestavy
Pecháček – Navrátil, Penc, Kučera, Tolno – Musiol, Janošík, Dybala, Schramhauser (62. Majka, 74. Vozihnoj) – Plachý (74. Čapek), Boula (80. Icha).
Na lavičce: Zadražil, Brabec, Větrovský
Trenér: Sergejs Golubevs
Švenger – Muleme (88. Tusjak), Skopec (70. Pázler), Diviš, Urbanec – Súkenník, Richter (70. Sixta), Batioja (89. Žežulka), Březina – Auer (46. Nabijev), Pudil.
Na lavičce: Hrubeš, Bazal
Trenér: Zdeněk Hašek
Rozhodčí: Ginzel - Šimáček, Matoušek • Stadion: Hřiště v Kvapilově ulici • Hráno bez diváků

Komentář

Ačkoliv Viktoria byla v úvodu zápasu více na míči a často se dostávala k pokutovému území, jako první udeřili domácí. Na konci pěkné kombinace Táborska byl Petr Plachý, který zůstal volný na hranici šestnáctky a z pravé strany napálil bližší horní roh Švengerovy branky.

Jenže do konce poločasu bylo vše jinak. Žižkovu stačily dvě minuty na otočení skóre. Daniel Richter napřáhl k ráně z dálky a míč se odrazil od levé tyčky do sítě. Vzápětí unikl domácí obraně Jaroslav Diviš, proti vybíhajícímu Pecháčkovi udělal efektivní kličku a zakončil do prázdné branky – 1:2.

O další dvě minuty později mohli hosté přidat další gól, po rohovém kopu ale zachránilo Jihočechy břevno. Táborsko mohlo těsně před přestávkou srovnat. Centrovaný míč z přímého kopu našel před brankou Matěje Dybalu, ovšem ten z metru branku přestřelil.

Hned ve 46. minutě se prořítil do dobré šance Batioja, ale Pecháček si s jeho zakončením z úhlu poradil. Stejný hráč unikl domácí defenzivě také o pár minut později. Pecháčka sice lobem překonal, ale zároveň přestřelil branku.

Třetí a poslední zásah přidal Žižkov v 72. minutě. David Březina si postavil míč a z přímého kopu zamířil nádherně do levého horního rohu. V závěru se mohl trefit také střídající Marek Icha, ale technickou střelou z hranice vápna těsně minul. Viktoria i tak zvítězila 3:1 a vstoupila úspěšně do nového ročníku, naopak Táborsko po návratu do FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY zůstává po prvním kole s nulou na kontě.