30.08.2020 | Tomáš Secký | Zápas

Rudnytskyy rozhodl jediným gólem duel mezi Varnsdorfem a Třincem

Foto: Tomáš Secký (fkvarnsdorf.cz)
Varnsdorf – Utkání 2. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY mezi Varnsdorfem a Třincem skončilo lépe pro prvně jmenovaný celek. Ten slaví první výhru v nové sezoně díky trefě Rudnytského z 19. minuty. Slezský tým je po dvou kolech bez bodů, to Varnsdorf potvrdil zisk bodu ze hřiště Ústí nad Labem výhrou v domácím prostředí.
19' Rudnytskyy
bez branek
31' Richter
63' Zbrožek
79' Kubista
90' Kocourek
18' Foltyn
61' Janoščín
89' Celba
Sestavy
A. Richter – Lehoczki, Zbrožek, Hasil, Heppner – Bláha, Kocourek – Schön (86. Kim), Ondráček (62. M. Kubista), Rudnytskyy (79. D. Novák) – M. Richter (79. Šimon).
Na lavičce: Vaňák
Trenér: David Oulehla
Pastornický – Zlatohlávek (86. Šuľa), Puchel (56. Akulinin), Janoščín, Weber – Celba, Foltyn (86. Vaněk), Habusta, Javůrek – Attah (56. Cienciala), Stáňa (72. Omasta).
Na lavičce: Ciupa, Bolf
Trenér: Svatopluk Habanec
Rozhodčí: Matějček – Klupák, Antoníček • Stadion: Městský stadion v Kotlině • Diváci: 358

Komentář

Úvod deštivého duelu vyzněl lépe pro Varnsdorf. Ten byl od prvních minut aktivnější, ovšem ani jeden z centrů do pokutového území nenašel správného adresáta. V patnácté minutě zahrozil poprvé Schön, jeho pokus se ale mezi tři tyče nevešel. A tak málem platilo pravidlo nedáš – dostaneš. Třinečtí sice z protiútoku dokázali překonat Adama Richtera, míč do sítě ale neprotlačili a po skrumáži v malém vápně z toho byl nakonec pouze rohový kop.

V devatenácté minutě se radoval Varnsdorf. Po centru z pravé strany se k hlavičce dostal Pavlo Rudnytskyy a přesným pokusem k tyči otevřel skóre utkání. Hra se posléze vyrovnala. Horko bylo domácím ve 31. minutě, když Adam Richter chytil míč mimo pokutové území a nabídl Třinci slibnou šanci. Hostům ale chyběla přesnost ve finální fázi.

A když se neujal ani pokus Ondřeje Kocourka ze 43. minuty, šlo se do kabin za stavu 1:0 pro Varnsdorf.

Pořádný vítr v kabině musel udělat Svatopluk Habanec, neboť jeho svěřenci vlétli do druhé půle jako vyměnění. I přesto, že Třinečtí drželi častěji míč na kopačkách, byl to Varnsdorf, který v 64. minutě mohl navýšit vedení. Ondřej Kocourek využil rychlého protiútoku a přihrávkou do ulice vyslal do úniku Patrika Schöna. Ten však hostujícího brankáře obhodit nedokázal.

O šest minut později už zvedali ruce hosté. Ti totiž podruhé v zápase překonali Adama Richtera, ovšem radost jim zhatil Ondřej Kocourek, který vykopl míč z brankové čáry. V poslední dvacetiminutovce se na hřišti dost přiostřilo. Hlavní sudí v zápase rozdal celkem sedm žlutých karet. 

Třinec i přes nespočet centrů nedokázal skórovat a na první ligové body stále čeká. Varnsdorf po remíze v Ústí nad Labem dokázal zvítězit před domácím publikem a po dvou kolech má čtyři body.