30.08.2020 | Petr Komárek | Zápas

Žižkov zvládl malé derby s Vyšehradem, vítězství řídil dvoubrankový Diviš

Foto: fkvz.cz
Praha – Stoprocentní zůstávají v novém ročníku FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY fotbalisté Viktorie Žižkov. V malém pražském derby si v dočasném azylu na Proseku poradili s Vyšehradem, který porazili 3:0. Svěřenci trenéra Haška otevřeli skóre po deseti minutách. Další dvě trefy přidal ve druhém poločase záložník Diviš. Se ziskem šesti bodů se Žižkov vyhoupl do čela soutěžní tabulky.
10' Březina
52' Diviš
62' Diviš
bez branek
bez karet
42' Kříž
Sestavy
Švenger – Urbanec, Březina, Pudil, Muleme – Skopec, Súkenník – Jaroslav Diviš (81. Auer), D. Richter, Sixta (74. Nabijev) – Batioja (74. Pázler).
Na lavičce: Soukup, Tusjak, Žežulka, Bazal
Trenér: Daniel Veselý
Otáhal – Šandera, Nitrianský, Alexandr, Laňka – M. Černý, T. Jablonský (72. Vaněk) – Vandas, Kříž, Pouček (60. Drobílek) – Vejvar (66. Kokorović).
Na lavičce: Babka, Burda, Čejka
Trenér: Roman Nádvorník
Rozhodčí: Musil – Kubr, Vaňkát • Stadion: Stadion SK Prosek • Diváci: 500

Komentář

První gól padl pod vysílačem v desáté minutě. Žižkovskou aktivitu přetavil ve vedení David Březina, který to z volného kopu zkusil přímo na bránu. Hostující brankář Otáhal počítal spíše s centrem a na balon mířící k tyči, jenž před ním skočil, zareagoval pozdě. Na druhé straně zahrozil o deset minut později Pouček. Po zaváhání hráčů Viktorie ovšem ve vápně vypálil jen do boční sítě.

Ještě větší šanci měl útočník Vyšehradu krátce před přestávkou. To hlavičkoval po centru z levé strany a Švenger musel rychle na zem, aby zabránil vyrovnání. Hbitým skokem si připsal důležitý zákrok. 

V 52. minutě přišla první velká chvíle Jaroslava Diviše. Po Súkenníkově přesné kolmici se dostal za obranu, přehodil Otáhala a postaral se o druhou žižkovskou branku.

Po hodině hry skóroval Jaroslav Diviš znovu. Richterův přízemní pokus po Březinově standardce ještě Otáhal s vypětím všech sil vyrazil. Na Divišovu dorážku zblízka do horní části branky už však neměl nárok. 

Výhra Viktorie mohla být ještě výraznější. Súkenníkova přihrávka a teč střídajícího Kokoroviće ale vlastním gólem nakonec neskončila. Žižkov zdolal Vyšehrad 3:0.