12.09.2020 | Petr Komárek | Zápas

Žižkov nezastavil ani Prostějov, Pražané předvedli dva smrtící protiútoky

Foto: fkvz.cz
Prostějov – Fotbalisté Žižkova zůstávají po třech kolech FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY stoprocentní. Po Táborsku a Vyšehradu si poradili také s Prostějovem a nadále vedou tabulku. Na výhře Viktorie měl znovu velký podíl Jaroslav Diviš, zkušený forvard se na Moravě postaral o rozhodující branku. Pojistku přidal v nastavení střídající Nabijev.
bez branek
74' Diviš
90' Nabijev
15' Omale
67' Matoušek
80' Šteigl
84' Šmehyl
87' Hunal (kustod)
90' Čepa (kustod)
17' Sixta
73' Muleme
(po utkání) Hrubeš
90' Hašek (asistent trenéra)
Sestavy
Mucha – Machynek, Bialek, Bala, Stříž (76. Šmehyl) – Matoušek (69. Šteigl), Spáčil, Omale (60. Jurásek), Zapletal – Píchal (60. Langer), Zikl.
Na lavičce: Bréda, Schuster, Sečkář
Trenér: Pavel Šustr
Švenger – Urbanec, Březina, Muleme (86. Tusjak), Žežulka – Súkenník (60. Skopec), Sixta – Jaroslav Diviš, D. Richter (81. Bezdička), Auer (60. Nabijev) – Pázler (60. Zoubele).
Na lavičce: Hrubeš, Bazal
Trenér: Daniel Veselý
Rozhodčí: Lerch – Myška, Váňa • Stadion: Stadion Za Místním nádražím • Hráno bez diváků

Komentář

V úvodu otestoval Muchovu pozornost Sixta, prostějovský brankář se nachytat nenechal. Zlikvidoval také volný kop zahrávaný Březinou. Při střele Richtera zasáhnout nezvládl, míč nicméně zamířil mimo branku.

Velkou šanci si Žižkov vytvořil ve čtyřicáté minutě. Březina proti Muchovi neuspěl a k dorážce se vzápětí dostal Pázler. Zkušený útočník však skóre nezměnil, Mucha domácí podržel.

Deset minut po začátku druhého poločasu sklepl Diviš balon pro Auera, jeho střela za zadní tyč nezapadla. Po gólu se poté sápal Auerův náhradník Nabijev, v zakončení ovšem selhal.

Daleko lépe si hosté počínali v 74. minutě. Z brejku vypálil nejlepší střelec Viktorie i celé FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY Jaroslav Diviš a rozvlnil síť za Muchou. Prostějov mohl vyrovnat na samotném sklonku utkání, proti byl ale gólman Švenger, jenž si chtěl připsat druhou vychytanou nulu v řadě.

Naopak ještě jednou udeřilo na druhé straně. Žižkov znovu využil protiútok, z kterého v nastavení druhého dějství pojistil jeho vítězství Farid Nabijev. Útočník z Ázerbájdžánu přelstil bránícího soupeře a křížnou střelou následně i brankáře. 

Viktoria získala na Hané všechny body, Prostějov porazila 2:0.