11.09.2020 | Ondřej Novotný | Zápas

Hradec Králové udolal na domácím hřišti Chrudim

Foto: fchk.cz
Hradec Králové - Fotbalisté Hradce Králové ve 3. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY zvítězili nad Chrudimí nejtěsnějším možným výsledkem. O osudu zápasu rozhodla jediná branka, postaral se o ni před koncem prvního poločasu Záviška. Východočeši mají ze třetího zápasu třetí výhru.
37' Záviška
bez branek
40' Dvořák
89' Leibl
90' Mejdr
7' Drahoš
26' Sokol
36' Breda
82' Hašek
85' Hlavsa
90' Rybička
Sestavy
Vízek – Král, Mejdr, Jukl, Leibl – Záviška (78. Prekop), Vlkanova (59. Soukeník), F. Čech, J. Rada – P. Dvořák (90+3. Donát), F. Novotný.
Na lavičce: Ottmar, Urma, Procházka, Šípek
Trenér: Zdenko Frťala
Mrázek – Řezníček (77. Krištof), Drahoš, Vencl (82. Látal), D. Hašek – Mužík, Verner (77. Hlavsa), Kesner (C), Sokol (72. T. Dostálek), D. Breda (72. J. Havlena) – Rybička.
Na lavičce: Zíma, Fofana
Trenér: Jaroslav Veselý
Rozhodčí: Adámková - Novák, Lakomý • Stadion: Všesportovní stadion • Hráno bez diváků

Komentář

Úvodní minuty utkání příliš záživné nebyly, posun směrem dopředu přišel nejprve po patnácti minutách hry, kdy si oba týmy vypracovaly po jedné dobré příležitosti. Ani jedna však proměněna nebyla, to však neplatilo o koncovce z 37. minuty, což byla situace, kterých do té doby bylo několik. Hradečtí totiž pouze dostali balon na hranici velkého vápna, odkud však už napřáhl směrem na branku Jan Záviška, jehož přesný pokus rozvlnil síť - 1:0. Ještě do přestávky to mohlo být o dvě branky, Vlkanova sice provedl balon levou stranou až do vápna, na jeho křižnou nahrávku k zadní tyčce však nedosáhl ani jeden ze tří dobíhajících hráčů.

Chrudim se v prvním poločase neprezentovala špatnou hrou a byla si toho moc dobře vědoma. Hradec naopak chtěl rychle své vedení zdvojnásobit a uklidnit se, takže tentokrát hned od úvodních minut druhé půle předváděla obě mužstva zajímavou hru. Ze strany hostů byl nejvíce z přímého kopu nebezpečný Verner, na druhé straně zase Záviška. Obě situace však skvěle vyřešili brankáři. 

Zlepšená hra pokračovala i nadále, velké starosti dělal domácí obraně Mužík, který se jednou prokličkoval k brance až tak blízko, že možná sám překvapený poslal balon pouze do boční sítě. Hradecký Dvořák zase únik pravým křídlem poslal do břevna hostující branky. A když v poslední z pěti nastavených minut chrudimský Látal nestlačil při své druholigové premiéře hlavičkovaný balon pod břevno Vízkovy branky, Hradec mohl oslavit hubené, ale o to cennější vítězství v nakonec pohledném derby.