20.09.2020 | Tomáš Secký | Zápas

Varnsdorf je stále bez porážky, ale proti Blansku musel dotahovat

Foto: Tomáš Secký
Varnsdorf – Nerozhodným výsledkem skončilo utkání 4. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY mezi Varnsdorfem a nováčkem z Blanska. Zápas se lépe vyvíjel pro hosty, kteří se ujali v 35. minutě vedení díky trefě Lukáše Kanii. Gólu se však dočkali i domácí, v 70. minutě srovnal z pokutového kopu Adam Ondráček a rozhodl o tom, že si oba týmy rozdělí po bodu.
70' Ondráček (pen)
35' Kania
82' Novák
17' Šašinka
48' Klusák
64' Kopičár
72' Buchta
Sestavy
Richter – Lehoczki, Zbrožek, Hasil, Heppner – Bláha (38. Kubista), Kocourek – Rudnytskyy (58. Breda), Ondráček, Schön (73. Šimon) – Richter (58. Novák).
Na lavičce: Vaňák, Minsung
Trenér: David Oulehla
Halouska – Ilko, Štrbák, Buchta, Klusák – Kania, Lahodný, Kopičár, Žák (88. Helebrand) – Vasiljev (82. Harba) – Šašinka (80. Holek).
Na lavičce: Maňák, Machalík, Přerovský, Bartolomeu
Trenér: Oldřich Machala
Rozhodčí: Machač – Kubr, Melichar • Stadion: Městský stadion v Kotlině • Diváci: 524

Komentář

Výsledky obou celků slibovaly zajímavý fotbal. Varnsdorf ještě neprohrál a Blansko, nováček ligy, si v posledním kole vyšláplo na pražskou Duklu. Chuť získat tři body šla cítit z hostů od úvodních minut. Hráči Blanska byli častěji na míči a první velkou šanci si vytvořili již v sedmé minutě zápasu, když Lahodný provětral rukavice Richtera, který střelecký pokus vytáhl na břevno.

Diváci se poté pohledného fotbalu příliš nedočkali. Oba celky kazily přihrávky a do střeleckých pokusů se nedostávaly. To se změnilo až po půl hodině hry, kdy po centru ze strany hlavičkoval do břevna Šašinka. O dvě minuty později se už hosté ale radovali. Lukáš Kania se po rohu dostal k odraženému balonu a přes skrumáž hráčů protlačil míč do sítě. V závěru poločasu se snažil Varnsdorf odpovědět, ale když se neujaly ani dva rohy, šlo se do kabin veseleji hráčům Blanska.

David Oulehla, trenér Varnsdorfu, musel o poločase udělat pořádný vítr v kabině. Jeho svěřenci vyběhli do druhé půle aktivně a snažili se o rychlé vyrovnání. Při zakončení jim však chyběla přesnost. Na hřišti se od té doby dost přitvrdilo, což vyústilo v celkem pět udělených žlutých karet.

Varnsdorf se radoval v 70. minutě, a to když hlavní sudí odpískal pokutový kop za hru rukou v pokutovém území. K míči se postavil Adam Ondráček, který razantní střelou do horní poloviny branky srovnal na 1:1.

V závěru utkání docházelo na časté souboje, což nakonec odnesl Bláha a také Breda, kteří odkulhali ze hřiště a je otázkou, jak moc je jejich zranění vážné. Oba celky si nakonec rozdělily body. Varnsdorf je po čtyřech zápasech šestý s šesti body, Blansko zůstává sedmé s pěti body.