17.11.2020 | Jiří Paýr | Zápas

Prostějov vyhrál i ve Vlašimi a poskočil už na čtvrtou pozici

Foto: fcsbvlasim.cz
Vlašim – Fotbalisté Vlašimi podlehli v odložené dohrávce 4. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY na domácím hřišti 1:3 Prostějovu. Hanáky poslal na konci prvního poločasu do vedení Jakub Matoušek. Domácí krátce po změně stran vyrovnali, na Zukalův zásah ale rychle zareagoval Sečkář a Prostějov znovu vedl. Gólovou pojistku následně přidal svou druhou trefou v utkání Matoušek. Moravský tým vyhrál v soutěži potřetí v řadě v a tabulce si polepšil už na čtvrtou příčku. Vlašim je devátá.
54' Zukal
37' Matoušek
61' Sečkář
71' Matoušek
31' Broukal
88' Červenka
35' Matoušek
55' Kopřiva
73' Zikl
75' Omale
87' Bréda
Sestavy
Řehák – Sváta (66. Janda), Broukal, Zukal, V. Svoboda – Vrána, Blecha, Průcha (80. Zinhasović), Dias (75. Firbacher) – Daniel Kozel, Červenka.
Na lavičce: Vliegen, Ogiomade, Sklenička, Diamé
Trenér: Daniel Šmejkal
Bréda – Bala, Bialek, Langer (59. Spáčil), Šmehyl – Omale, Kopřiva, Sečkář (89. Stříž), Jurásek (75. Šteigl) – Matoušek (75. Píchal), Rolinc (59. Zikl).
Na lavičce: Mucha
Trenér: Pavel Šustr
Rozhodčí: Hanousek – Váňa, Šimáček • Stadion: Stadion v Kollárově ulici • Hráno bez diváků

Komentář

Dohrávka 4. kola druhé nejvyšší soutěže v Česku ve Vlašimi nenabídla na zeleném pažitu na začátku prvního poločasu moc fotbalové krásy. Hra se odehrávala mezi šestnáctkami s minimem zakončení. Po deseti minutách napálil odražený míč na branku Blecha, ale jen do míst, kde byl připraven Bréda. Na druhé straně odpověděli hosté zakončením Rolince, ale Řehák nadvakrát míč zkrotil. 

Na další šanci se na vlašimském stadionu čekalo až do třicáté minuty hry. Střelu jednoho z prostějovských hráčů vytáhl na rohový kop Řehák. O sedm minut později se již skóre měnilo. Chybu v rozehrávce domácích dokázal využít Jakub Matoušek, který procedil míč přes Řeháka do sítě. Domácí přispěchali s rychlou odpovědí, ale střelu Vrány mířící do branky zablokoval jeden z obránců. První poločas tedy skončil za stavu 0:1.

Po změně stran se domácí snažili tlačit před branku soupeře a v 54. minutě byli odměněni. Po rohovém kopu se míč vrátil do chumlu hráčů před brankou a nejvýše si vyskočil Lukáš Zukal, který vyrovnal. 

Nerozhodný stav však dlouho nevydržel! Netrvalo to ani deset minut, když domácí obránci nepohlídali Michaela Sečkáře a jeho zakončení znamenalo návrat vedení na stranu Prostějova.

Vlašim tedy opět hledala cestičku, jak přispěchat s odpovědí na druhý gól soupeře. Povedlo se v 66. minutě. Míč propadl ve vápně před Václava Svobodu, který na nic nečekal a snažil se jej hlavičkou usměrnit do sítě, domácí záložník ale mířil pouze do míst, kde stál Bréda. Činit se tak mohli opět hosté. V 71. minutě došlo k nedorozumění na straně domácích zadáků s brankářem a této situace dokonale využil Jakub Matoušek.

Ve zbývajícím čase se domácí snažili vstřelit kontaktní branku a zdramatizovat závěr zápasu, ale pozorně se bránící Prostějov dokázal udržet počet inkasovaných branek na čísle jedna. Tři body tak po konečném hvizdu v dohrávce čtvrtého kola slavili Hanáci.