26.09.2020 | Jakub Kopřiva | Zápas

Divoká remíza v Prostějově! Táborsko bralo na Hané první letošní bod

Foto: 1skprostejov.cz
Prostějov – V rámci 5. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY dorazil do Prostějova nováček z Táborska. Na programu byl duel dvou celků, které čekaly na první vítězství v této sezoně. Domácí od prvních minut potvrzovali roli favorita, měli více ze hry a nakonec se zcela zaslouženě dostali rychle do vedení. Ve druhém dějství viděli diváci čtyři červené karty a také vyrovnávací branku Táborska. Duel tedy skončil nerozhodně 1:1 a oba týmy na první vítězství stále čekají.
4' Bala
82' Kučera (pen)
18' Spáčil
66' Šmehyl
90' Rolinc
90' Spáčil
6' Navrátil
32' Dybala
60' Tolno
66' Musiol
90' Tolno
Sestavy
Mucha – Bala, Langer (58. Matoušek), Šmehyl, Zikl (71. Machynek) – Stříž (84. Šteigl), Kopřiva, Bialek, Spáčil – Zapletal, Píchal (71. Rolinc)
Na lavičce: Bréda, Schuster, Omale
Trenér: Pavel Šustr
Slávik – Navrátil, Penc (69. Vozihnoj), Provazník (77. Čapek), Kučera – P. Plachý, Musiol, Brabec (46. Icha), Dybala – Boula, Majka (54. Tolno)
Na lavičce: Pecháček, Schramhauser
Trenér: Sergejs Golubevs
Rozhodčí: Matějček – Kříž, Klupák • Stadion: Stadion Za Místním nádražím • Diváci: 390

Komentář

Úvodní minuty patřily jednoznačně domácímu Prostějovu. Ten na svého soupeře doslova vlétl. V úvodních čtyřech minutách zahrával dva rohové kopy a z toho druhého se dočkal první branky. Po centru se k míči dostal Roman Bala, po jehož teči skončil míč za brankářem a Prostějov šel do vedení 1:0. 

Po úvodní brance domácí pokračovali ve své aktivitě. V 11. minutě se ve velké šanci objevil Michal Zapletal, ale s jeho zakončením si brankář hostí poradil. Ten následně zlikvidoval i dorážku Davida Píchala. Stav se tedy neměnil, domácí stále vedli o jednu branku.

Zhruba o deset minut později ve vápně Táborska po souboji upadl Martin Zikl, ale rozhodčí pokutový kop neodpískal. Po dvaceti minutách začali vystrkovat růžky i hosté. Po několika náznacích přišla jejich velká šance v 36. minutě. Ve velké šanci se zjevil Musiol, ale trefil jen bránícího hráče. Na konci poločasu se pak diváci dočkali šance na každé straně. Nejdříve byl v obrovské tutovce Píchal, ale toho reflexivně vychytal pozorný Slávik. Těsně před přestávkou mohl vyrovnat ještě i hostující kapitán Navrátil, ale po povedeném rohovém kopu poslal míč jen do boční sítě.

Začátek druhého poločasu byl o poznání klidnější, než začátek dějství prvního. Ani jeden celek nechtěl udělat zbytečnou chybu a nic zajímavého se tedy na trávníku nedělo. Tedy až do 66. minuty, kdy hostující Musiol zajel do domácího Píchala a na trávníku se strhla potyčka. Poté museli ze hřiště domácí Šmehyl a hostující Musiol, kteří vyfasovali červenou kartu.

Pokračovalo se tedy v deseti na obou stranách. Hosté přidali a směrem dopředu byli aktivnější. Do zakončení se ale Táborsko nedostávalo a stále tak prohrávalo o jednu branku. S blížícím se koncem utkání už Prostějov pouze bránil a téměř se nedostával ze své poloviny. A tak přišel trest. V 81. minutě zahrál domácí obránce rukou a rozhodčí nařídil pokutový kop. K míči se postavil Martin Kučera, který nezaváhal, 1:1.

Těsně před koncem se do zakončení dostal domácí Šteigl, který z hranice velkého vápna poslal míč do břevna. V poslední minutě hlavní rozhodčí Matějček opět tasil červenou kartu. Po dvou žlutých kartách byli vyloučeni domácí Jiří Spáčil a následně i hostující Emanuel Tolno. V nastaveném čase měl vítězný gól na kopačce znovu domácí Šteigl, který ovšem podruhé v zápase orazítkoval jen břevno. Ve vyhroceném utkání se poté už nic nestalo a duel tedy skončil remízou.