26.09.2020 | Igor Mainka | Zápas

Senzační výhra Jihlavy v Třinci lámala rekordy

Foto: fcvysocina.cz
Třinec – Velké překvapení se zrodilo na stadionu Rudolfa Labaje. Třinečtí fotbalisté mysleli na první vítězství, jenže tým trenéra Aleše Křečka rozhodl o výsledku už v první půli a vyvezl ze Slezska tři body.
bez branek
8' Smejkal
18' Štefánek
23' Vedral
37' Vedral
77' Tureček
57' Habusta
85' Foltyn
72' Vedral
Sestavy
Pastornický – Bolf (42. Attah), Habusta, Janoščín (C), Javůrek – Foltyn, Vaněk (46. Puchel) – Omasta (46. Celba), Weber, Cienciala (46. Stáňa) – Akulinin
Na lavičce: Ciupa, Gáč, Niemczyk
Trenér: Svatopluk Habanec
Číž – Svoboda, Štefánek, Vlček, Horák – Červ, Lacko (C) – Smejkal (81. Křišťál), Tureček (81. Ritter), Peřina (65. Arroyo) – Vedral (73. Araujo-Wilson)
Na lavičce: Lancman, Pojezný, Dau
Trenér: Aleš Křeček
Rozhodčí: Dorušák – Dresler, Vodrážka • Stadion: Stadion Rudolfa Labaje • Diváci: 228

Komentář

Slezané do zápasu vstoupili oslabení nejen na psychice, ale i v hráčském složení. Trenér Svatopluk Habanec postrádal ofenzivní středopolaře Tomáše Zlatohlávka, Christiana Steinhübela a Filipa Hlúpika. Aleš Křeček nasadil do zápasu téměř stejnou sestavu jako ve vítězném utkání proti Chrudimi, akorát Arroya nahradil Tureček.

Jihlavští mladíci zahájili utkání aktivně a v 8. minutě už se poprvé radovali ze vstřeleného gólu. Střelu Turečka ze střední vzdálenosti vyrazil brankář Pastornický pouze před Tomáše Smejkala, který už měl jednoduchou uklízecí práci.

Třinečtí se snažili vytvořit nějakou zajímavou příležitost, ale brankář Číž byl téměř bez práce, neboť výborně pracovala obranná čtveřice.

To domácí beci kupili chyby. V 18. minutě se po přímém kopu Smejkala odrazil míč ke zcela volnému Róbertovi Štefánkovi a ten měl dostatek času na navýšení skóre.

Když pak ve 23. minutě Smejkal krásnou kolmicí našel Filipa Vedrala, který přidal třetí gól, někteří diváci vstali ze sedadel a opustili stadion.

To ale nebylo z jihlavské strany v první půli vše. Poločasový účet završil svým druhým gólem Filip Vedral. Útočník Vysočiny znovu využil spolupráce se Smejkalem, procedil míč přes Pastornického a uklidil jej do opuštěné brány.

Na vysokou ztrátu reagoval trenér Habanec jedním střídáním před přestávkou, další tři provedl během pauzy. Třinečtí změnili způsob hry, zatlačili Jihlavu na její polovinu a snažili se centry dostat do šancí. Blízko gólu byl Akulinin, ale neprocedil míč přes nohy obránců Jihlavy a brankáře Číže.

Hosté se dočkali i potupného pátého gólu. Postaral se o něj v 77. minutě krásnou technickou střelou k levé tyči Miroslav Tureček.

Třinečtí chtěli ještě v závěru dopřát hrstce zbylých diváků radost ze vstřeleného gólu, jenže to se jim nepovedlo. Javůrkův přímý kop prolétl těsně vedle pravé tyče a Puchelova střela z podobné pozice se od břevna a brankové čáry odrazila zpět do hry.

Jihlava si po vítězství 5:0 připsala do tabulky tři body, Slezané naopak nejvyšší domácí porážku v tomto století. Jejich bodový zisk zůstává i po tomto utkání na nule.