27.09.2020 | Tomáš Secký | Zápas

Dukla přišla ve Varnsdorfu o dvougólové vedení, domácí stále drží neporazitelnost

Foto: Tomáš Secký
Varnsdorf – Utkání 5. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY mezi Varnsdorfem a Duklou skončilo dělbou bodů. Zápas se přitom lépe vyvíjel pro Pražany, kteří po prvním poločase vedli po brankách Kovaľa a Buchvaldka z penalty 2:0. Domácí však ve druhém poločase nesložili zbraně, v 71. minutě snížil Schön a na konečných 2:2 vyrovnal sedm minut před koncem Ondráček. Varnsdorf tak uhájil neporazitelnost, naopak Dukla promrhala nadějné vedení.
71' Schön
83' Ondráček (pen)
17' Kovaľ
43' Buchvaldek (pen)
74' Kubista
44' Chlumecký
47' Piroch
52' Kozma
82' Dancák
Sestavy
A. Richter – Lehoczki, Zbrožek, Hasil – Bláha (69. Minsung), Kubista, Rudnytskyy (60. Šimon), Kocourek, Novák (46. Heppner) – Ondráček (90. Kubr), M. Richter (60. Schön).
Na lavičce: Vaňák, Pajkrt
Trenér: David Oulehla
Rada – Chlumecký, Piroch, Doumbia, Kozma – Kovaľ, Seung Bin (66. Krunert), Souček, Dancák – Hadaščok (76. Ayong), Buchvaldek (66. Fábry).
Na lavičce: Šťovíček, Fišl, Mentberger, Ullman
Trenér: Roman Skuhravý
Rozhodčí: Černý – Kotalík, Pečenka • Stadion: Městský stadion v Kotlině • Diváci: 553

Komentář

Začátek utkání nabídl zajímavé situace na obou stranách. Hned ve čtvrté minutě vyslal Richter do úniku Kocourka, ten však tvrdou střelou rozvlnil pouze boční síť. Vzápětí se do šance dostala Dukla, odkrytou bránu ale Buchvaldek minul. Pražané se radovali v sedmnácté minutě, a to když si po akci na pravé straně naběhl za obranu Robert Kovaľ, který otevřel skóre utkání.

Domácí fotbalisté byli po obdržené brance jako opaření a v soubojích byli o krok pozadu. Když už se Varnsdorf dostal do slibné šance, vyhořel na nepřesné finální přihrávce. A tak to byla opět Dukla, která udeřila. Ve 43. minutě totiž přehnal Rudnytskyy svůj důraz ve vápně a byl odpískán pokutový kop. K tomu se postavil Lukáš Buchvaldek, který nekompromisní střelou k levé tyči poslal Duklu do dvoubrankového vedení.

Druhou půli začal Varnsdorf střídáním. Hru opustil Novák a nahradil ho Heppner, jenž oživil hru domácích. A když se po šedesáti minutách hry neujal střelecký pokus Kocourka, ani Ondráčka, přistoupil David Oulehla k dalšímu, tentokrát dvojitému střídání. Kontaktní gól přišel pro Varnsdorf v 71. minutě hry. Ondráček skvělou přihrávkou našel nabíhajícího Patrika Schöna, který chytrým přehozením Rady snížil na rozdíl jedné trefy.

Pražané přišli o vedení v 83. minutě poté, co byl ve vápně faulován domácí Šimon. K penaltě se postavil Adam Ondráček, který přesnou střelou srovnal na 2:2. Dukla se poté snažila o strhnutí vedení na svou stranu, ovšem organizovaná obrana Varnsdorfu nepustila hráče v červeném do zakončení. Body se tak v Kotlině dělily a Varnsdorf zůstává v lize stále neporažen. Aktuálně mu patří sedmá příčka v tabulce s sedmi body, Dukla je čtvrtá s osmi body.