25.09.2020 | Ondřej Novotný | Zápas

Hradec Králové v předehrávce remizoval s Vyšehradem bez branek

Foto: fchk.cz
Hradec Králové - Fotbalisté Hradce Králové v předehrávce 5. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY remizovali s Vyšehradem 0:0. V úvodním dějství fotbalového představení branka nepadla, přestože bylo k vidění mnoho brankových příležitostí na obou stranách. S přibývajícím časem ve druhém poločase se tlak domácích stupňoval, ale Vyšehrad na hřišti prvního týmu tabulky vybojoval první bod v letošní sezoně. Hradec naopak poprvé v novém ročníku ztratil.
bez branek
bez branek
12' Leibl
(po utkání) Rada
18' Alexandr
29' Kubala
45' Galuška
52' Nitrianský
90' Pouček
(po utkání) Laňka
Sestavy
Vízek – Mejdr, Donát, Leibl, Urma – Soukeník (82. Jukl), J. Rada – Vlkanova (C) (70. D. Procházka), P. Dvořák, F. Novotný (46. Záviška) – Prekop (58. Šípek).
Na lavičce: Ottmar, Čech, Doležal
Trenér: Zdenko Frťala
Otáhal – Šandera, Nitrianský, Košút, Kubala – Drobílek (73. Králíček), Alexandr, Galuška (55. Laňka), Januška – Vandas (80. T. Jablonský), Kříž (80. Pouček).
Na lavičce: Babka, Burda, Vaněk
Trenér: Roman Nádvorník
Rozhodčí: Houdek – Hrabovský, Lakomý • Stadion: Všesportovní stadion • Diváci: 750

Komentář

První minuty utkání patřily Vyšehradu, jenomže ten měl směrem dopředu pouze náznaky, což napravil záhy domácí Dvořák. Ten se totiž v desáté minutě dostal do obrovské příležitosti z hranice malého vápna, nadvakrát se však předvedl perfektními zákroky vyšehradský brankář Otáhal. Hradečtí byli jako vymění a tlačili, co jim síly stačily. Z vápna ale často mířili nad, což zase napravil tentokrát hostující Januška. Jeho tvrdá rána z hranice velkého vápna mířila k pravé tyčce, tady však byl včas s perfektním zákrokem Vízek. 

Ofenzivní zápas bavil a pokračoval i nadále zajímavými šancemi. Jako třeba, když domácí Novotný šel do brejkové situace, kterou se ve vápně snažil zakončit křižnou nahrávkou na volného spoluhráče, všechno ale včasným odkopem zachránil v tu chvíli jediný bránící hráč Vyšehradu, kterým byl Nitrianský. Následně byl opět v permanenci Vízek, kterému se hostující Januška snažil tentokrát udělat kličku a zakončit do prázdného prostoru, hradecký brankář mu však skočil pod nohy a celou akci ukončil. Velkou šanci pak měl ještě Rada, kterému přihrál na penaltu Dvořák, domácí záložník ale trefil pouze hradbu z vyšehradských hráčů.    

Jak diváky potěšila hra v prvním poločase, tak zřejmě nudila minimálně první polovina toho druhého. Vše se změnilo po sedmdesáté minutě, kdy nejprve v dobré příležitosti Dvořáka dobře zasáhl Otáhal. Následně si brankář Vyšehradu perfektně počkal na samostatně unikajícího Procházku, který tak po minutě na hřišti skóre neotevřel. Akce ale pokračovala rohovým kopem, jenž Dvořák usměrnil do břevna a na brankovou čáru a Urma možná i mírně následnou dorážkou za brankovou lajnu. Vše ale skončilo jinak, Otáhal předvedl nejprve perfektní zákrok a navíc na něho byl poté pískán faul.

Hradečtí to nevzdali a snažili se drát dopředu i nadále. Jenomže ani přímé kopy kolem pokutového území, ale ani hlavičková zakončení dokonce i z hranice malého vápna, však Hradecké ke kýženému gólu nedovedla. Navíc mohla pro Východočechy přijít ve čtvrté nastavené minutě pohroma, hostující Pouček ovšem o centimetry nevyškrábl špatnou přihrávku ve vápně domácích a místo toho fauloval. Bod i přesto o hodně příznivěji brali Pražané.