02.10.2020 | Matěj Vybíral | Zápas

Prostějov během dvou minut otočil skóre v Jihlavě a poprvé v sezoně zvítězil

Foto: fcvysocina.cz
Jihlava – Fotbalisté Vysočiny v 6. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY prohráli domácí zápas s Prostějovem 1:2. Úvodní poločas branku ani na jedné straně nenabídl, nejblíž gólu byla střela domácího Červa. Na začátku druhého poločasu poslal Jihlavu do vedení právě Červ, ale hosté vývoj otočili. Do hry je dostala penalta proměněná Kopřivou, druhou branku přidal Jakub Matoušek.
49' Červ
64' Kopřiva (pen)
66' Matoušek
20' Červ
58' Smejkal
63' Horák
75' Štefánek
81' Arroyo
(po utkání) Araujo-Wilson
34' Omale
43' Stříž
45' Zapletal
Sestavy
Číž – Horák, T. Vlček, Štefánek, T. Svoboda – Lacko, Červ (88. Ritter) – Peřina (88. Křišťál), Tureček (70. Araujo-Wilson), Smejkal – Vedral (70. Arroyo).
Na lavičce: Lancman, Pojezný, Dau
Trenér: Aleš Křeček
Mucha – Stříž, Schuster, Bala, Machynek – Zapletal (54. Jurásek), Omale (90+2. Bialek), Kopřiva, Langer (54. Matoušek) – Píchal (85. Šteigl) – Zikl (85. Rolinc).
Na lavičce: Bréda, Sečkář
Trenér: Pavel Šustr
Rozhodčí: Adámková - Mojžíš, Lakomý • Stadion: Stadion v Jiráskově ulici • Diváci: 831

Komentář

V prvním poločase se na větší šance dlouho čekalo. Mírnou převahu v držení míče měla Jihlava, která si také vybojovala jedinou zajímavou příležitost. Vedral přihrávkou zleva našel na hranici pokutového území Lukáše Červa, který pálil k pravé tyči, ale Mucha předvedl dobrý zákrok a míč pokryl. 

Vše podstatné se odehrálo až po přestávce. Ve 48. minutě se Tomáš Smejkal prosmýkl do pokutového území, Aleš Schuster ho ve skluzu trefil a rozhodčí Adámková nařídila penaltu. Právě Smejkal se postavil k míči, mířil k levé tyči, ale balon vystihl Filip Mucha. K odraženému míči měl však nejblíže Lukáš Červ a doklepl ho do odkryté branky.  

Hosté mohli srovnat v 56. minutě. K odraženému míči se dostal na malém vápně Kopřiva, ale Číže z ideální pozice nepřekonal. Prostějov však vyrovnal o chvíli později. Daniel Horák zavadil nohou o jednoho z nabíhajících Hanáků, sudí ukázala na penaltový puntík a Jakub Kopřiva vypálil suverénně pod horní tyčku – 1:1. 

Další dvě minuty stačily Prostějovu, aby skóre otočil. Jakub Matoušek si naběhl do pokutového území na přihrávku z levé strany a přízemní střelou z první usměrnil míč k pravé tyči. Číž si na balon sáhl, ovšem vytěsnit ho nedokázal.  

Hanáci zvládli závěrečných pětadvacet minut zápasu skvěle. Zodpovědnou hrou v defenzivě nepustili Jihlavu do jediné vážné šance a domů si odvezli všechny tři body. V tabulce se posunuli díky své první výhře v sezóně na osmé místo, Vysočina zůstává šestá.