07.11.2020 | Adam Kodet | Zápas

Prostějov přehrál Vyšehrad, výhru zařídil před poločasem

Foto: slavojvysehrad.cz
Prostějov – Fotbalisté Prostějova v 7. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY zvítězili doma nad Vyšehradem 3:0. Úvodní dvě branky Moravané vstřelili před poločasem díky Kopřivovi a Ziklovi. Po pauze ještě zvýšil vedení domácích Zapletal.
36' Kopřiva
41' Zikl
77' Zapletal
bez branek
31' Zapletal
7' Kříž
35' Kubala
83' Laňka
87' Drobílek
Sestavy
Bréda – Šmehyl, Bala, Schuster, Sečkář – Kopřiva, Omale, Jurásek (73. Langer) – Matoušek (88. Machynek), Zapletal (88. Šteigl) – Zikl (58. Rolinc).
Na lavičce: Bialek
Otáhal (46. Babka) – Šandera, Nitrianský, Kubala, Košút – M. Černý (73. Čejka), Laňka, Januška (65. Drobílek), Kříž (65. Alexandr) – Vandas (73. Vaněk), Králíček.
Na lavičce: Burda, Jablonský
Trenér: Michal Zach
Rozhodčí: Marek - Podaný, Batík • Stadion: Stadion Za Místním nádražím • Hráno bez diváků

Komentář

Prostějovský fotbalový tým se dostal před vynucenou pauzou do slušné formy, kterou korunoval cennou výhrou v Jihlavě. A ve stejné fazóně pokračuje i po restartu soutěže. Tým pod vedením náhradního kouče Petara Aleksijeviće, který působí v SK jako trenér gólmanů, od první minuty na hřišti dominoval a za celý průběh povolil Vyšehradu jedinou střelu na branku.

Hanáci stupňovali tlak, v 16. minutě protáhl Otáhala v brance Slavoje Zapletal, o 10 minut později svým obloučkem Matoušek trefil tyč. Prostějov se poprvé radoval ve 37. minutě po smluveném signálu. Jakub Kopřiva záměrně napálil z přímého kopu zeď, míč se k němu znovu odrazil a přízemní ranou přes chumel hráčů ho poslal k tyči. O pět minut později pronikající Martin Zikl dostal ve vápně až příliš mnoho prostoru a propálil Otáhala chladnokrevně z bezprostřední blízkosti ranou na bližší tyč.

Pražané byli v první půli bezbranní a bezzubí, to se ale s nástupem do druhého poločasu změnilo. Do hry navíc nastoupil místo Otáhala náhradní brankář Babka. Vyšehrad začal mít územní převahu, ale nedokázal ji přetavit ve střeleckou aktivitu. Jediným nebezpečným momentem před prostějovskou brankou byla slušná přízemní rána Janušky, kterou Bréda vyškrábl konečky prstů.

Veškeré naděje na korekci skóre a na bodový zisk hostí uťal v 77. minutě Michal Zapletal, který z první napálil míč, který se k němu poměrně náhodně odrazil, a nedal Babkovi šanci. Poté už se utkání jen dohrávalo, poslední minuty navíc Slavoj končil jen v deseti. Vyčerpal totiž všechna střídání, zraněný Králíček ale nebyl schopen pokračovat. Premiéra na lavičce Vyšehradu tak Michalu Zachovi zhořkla, naopak náhradní kouč Petar Aleksijević hýřil úsměvy.

Prostějov si připsal druhou výhru v řadě a první letošní domácí triumf. Navíc poprvé vstřelil více než dvě branky. Naopak Vyšehrad jen potvrdil svou střeleckou nemohoucnost, Slavoj v pěti utkáních jen jednou skóroval! Nadále tak zůstane přikovaný ke dnu tabulky.